lammebov, ryg eller kølle1500 g. lammebov, ryg eller kølle
75
g.
smør eller margarine eller 0.75 dl olie75 g. smør eller margarine eller 0.75 dl olie
250
g.
pillet, hakket løg250 g. pillet, hakket løg
1
spsk.
paprika1 spsk. paprika
5
dl.
kogende lammebouillon5 dl. kogende lammebouillon
salt salt
kulør kulør
250
g.
flåede tomater250 g. flåede tomater
2
grønne peberfrugter2 grønne peberfrugter
2.5
dl.
piskefløde2.5 dl. piskefløde
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
Opskrift:
Kødet brunes på alle sider i varmt fedtstof.
Kødet tages op.
Løgene svitses gyldne i fedtstoffet.
Gryden tages fra varmen.
Når fedtstoffet ikke syder mere, blandes paprika i.
Gryden stilles igen over ilden.
Kødet lægges i.
Vand eller suppe, krydderier og kulør røres sammen og tilsættes.
Kødet steges sagte under låg, gerne i ovn ved 165 grader i ca. 1 1/4 time.
Det vendes, midt i stegetiden.
Flåede tomater deles og udkernes.
De lægges i gryden sammen med grønne peberringe og steger med ca. 10 min.
Kødet skæres i passende stykker.
Skyen tilsættes fløde, udrørt med melet, koges igennem og smages til.
Kødet dækkes med lidt af saucen.
Resten serveres til.
Paprikakød spises ofte med pasta eller kartofler.
Grøn salat med agurke og tomatskiver i olie-eddikemarinade smager godt hertil.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9787 gange, og udskrevet 269 gange.
Kommentarer
- 2016-10-22 19:57:54 Det er sgu noget der smager super
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider