Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Borgmesterstang

Borgmesterstang, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Stænger

KagerRet : Kager - Stang

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Borgmesterstang, billede 4 Borgmesterstang, billede 1 Borgmesterstang, billede 2 Borgmesterstang, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
500 g.Hvedemel
1 tsk.Salt
60 g.Sukker
50 g.Gær
2.5 dl.Mælk
1 Æg
 
 Indrulning:
300 g.smør
 
 Fyld:
200 g.ren rå marcipan
150 g..sukker
2 tsk.Vaniljesukker
1 æggehvide
 
 Pensling:
1 æg
 
 Pynt:
25 g.mandler, smuttede
 


Opskrift:

Aftenen inden kan mel og sukker sættes på køl eller frost.


Tørdelene sigtes.
Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.

Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca ½ cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange lige efter hinanden, og dejen er nu færdig til brug.

Mellem hver udrulning kan dejen sættes i køleskabet ca. 20 minutter, så synes vi at dejen bliver nemmere at arbejde med uden der går huller i dejen.


Dejen rulles ud til en aflang flade 48 cm. bred og 2 mm tyk. Dejen deles i 6 lige brede strimler.


Marcipanen røres blød med æggehvide, sukker og Vaniljesukker og smøres eller sprøjtes på dejstrimlerne.

Dejen foldes sammen om fyldet. Strimlerne flettes sammen 3 og 3 og hæver 30 min. på plade med bagepapir.

Dejen pensles med sammenpisket æg, drysses med hakkede mandler og stilles i den forvarmede ovn ved 225 grader C alm. ovn i ca. 20 min.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 32169 gange,
og udskrevet 724 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu