Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fiskesuppe med jomfruhummerhaler

Fiskesuppe med jomfruhummerhaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8-10 

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Jomfruhummerhaler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
50-60 rå jomfruhummerhaler (ca. 500 g)
6 rødtungefileter uden skind (ca. 400 g)
 
4 forårsløg (ca. 150 g)
2 fennikler (ca. 300 g)
2 literfiskebouillon
3 gulerødder i grove stykker (ca. 150 g)
2 zittauerløg i grove stykker (ca. 100 g)
1/2 tsk.groft salt
 
 Pernod flødeskum
1/4 literpiskefløde
2 spsk.pernod
1 tsk.friskpresset citronsaft
1 dl.frisk, hakket dild
 
1 dl.vand
2 spsk.friskpresset citronsaft
1/2 tsk.groft salt
5 sorte peberkorn
 


Opskrift:

Pil jomfruhummerhalerne - gem skallerne. Rens og tør fisken. Skær den i mindre, mundrette stykker.

Skær bund og top af forårsløgene. Gem toppene og skær de rensede forårsløg i tynde strimler. Fjern de yderste grove blade og stokken fra fenniklerne. Gem blade og stok. Skær de rensede fennikler i korte, tynde strimler. Kom hummerhaleskaller, blade og stok fra fennikler, forårsløgtop, bouillon og de øvrige ingredienser i en stor gryde. Kog bouillonen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Fjern grønsager og skaller med en hulske. Sæt et kaffefilter i en sigte over en skål og si suppen gennem filteret (udskift evt. filteret 2-3 gange). Kog suppen ind til der er ca. 1 1/2 liter. Smag til.

Pernodflødeskum:
Kom fløde, pernod og citronsaft i en skål. Pisk det til et let skum og vend den hakkede dild i. Stil flødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Bring imens vand tilsat citronsaft, salt og peberkorn i kog i en gryde. Damp jomfruhummerhaler og fisk ved svag varme og under låg i ca. 3 min.

Ved serveringen:
Fordel fennikelstrimler, rødtungefilet, jomfruhummerhaler og forårsløg i varme portionsskåle. Hæld den varme suppe over. Server pernodflødeskummet til.

Tips:

Fennikel og pernod kan erstattes af porre og cognac.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23403 gange,
og udskrevet 713 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu