Æble- og kanelkager med marcipanlåg

Æble- og kanelkager med marcipanlåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Æblefyldet:
3 æbler, gerne Belle de boskoop
2 tsk.kanel
2 tsk.rørsukker
 
 Marcipanlåget:
200 g.ren rå marcipan
 lidt flormelis
 
 Mørdej:
100 g.margarine
170 g.mel
2 spsk.sukker
1 tsk.salt
1,5 spsk.vand
 
Opskrift:
Mørdejen:
Margarine smuldres med fingrene i melet tilsat salt og sukker. Der må ikke være klumper af margarine tilbage. Saml dejen med vandet. Lad dejen stå i køleskab i mindst en time inden brug. Mørdejen tages ud af køleskabet og rulles ud til en stor pandekage, ca. 1/2 cm tykke. De runde bunde stikkes nu ud med en stor tekop eller en glasskål med en diameter på ca. 8 cm. Bundene bages i ovnen ca. 15-20 minutter ved 220 grader.

Æblefyldet:
Æblerne skæres ud i store stykker, ca. 2 cm på alle sider, og kommes i en passende gryde sammen med kanel og sukker. Æblerne varmes op, indtil det bliver til en meget grov æblekompot. Æblestykkerne skal stadig være hele, når kompotten er færdig. Æblefyldet afkøles.

Marcipanlåget:
Marcipanen rulles ud med flormelis til en stor pandekage med en tykkelse på ca. 1/2 cm. Og der stikkes låg ud med en diameter på 20 cm, brug en større glasskål til dette. Nu anrettes æblekagerne på portionstallerkener. Mørdejsbunden placeres midt på tallerkenen. Æblefyld kommes på bunden i en passende mængde, der må gerne være top på. Nu tages marcipanlåget og lægges henover desserten og presses godt op omkring æblefyldet, ligesom ved napoleonshatte. Desserten bages i ovnen ved 200 grader i ca. 5-10 minutter, til marcipanen er let gylden.
Den varme dessert serveres med lidt vaniljeis og friske frugter, fx blommer. Drys lidt flormelis henover den varme dessert inden servering.


karakterer:
Opskriften er vist 23915 gange,
og udskrevet 467 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2007-03-19 12:54:47
jeg kan godt lide æblekage