Chili-appelsin nudelsalat

Chili-appelsin nudelsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SalaterRet : Salater - Pastasalat

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Nudler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dressing:
1 spsk.chili-appelsinolie
1 spsk."snask" (bundfald) fra chili-appelsin olie
2 spsk.sort sojasauce
2 spsk.hvid eddike (ris- eller hvidvinseddike)
1 tsk.salt
1 spsk.brun farin eller evt. sukker
 
 Nudler:
250 g.kinesiske ægnudler, koges efter anvisning på pakke, dryppes af
 
 Fyld:
150 g.bønnespirer
5-6 tørrede skovøre-svampe
2 gulerødder, skåret i tynde stave på 3-4 cm længde
½ agurk, skåret i tynde stave på 3-4 cm længde
1 forårsløg, inkl. den grønne del, skåret i tynde ringe
½ dl.finthakket frisk koriander (evt. persille)
2 appelsiner i både/fileter
 Evt. nødder (ristede jordnødder eller valnødder)
 
 Garnering:
 Salatblade og/eller frisk koriander
 
Opskrift:
Udblød skovøresvampene ved at overhælde med rigeligt varmt vand. Kog nudlerne, lad dem dryppe godt af i en sigte. Snit grøntsagerne. Bland flydende ingredienser, salt og sukker til dressing Vend dressingen i nudlerne, og bland grøntsagerne op i. Anret evt. på salatblade, drys hakket koriander over.

Skovøresvampene kan købes hos kinesiske dagligvarebutikker, eller plukkes om efteråret. Pas på med korianderblade, de smager stærkt igennem, og der kan være stor forskel på hvor kraftige de er.

En nem og velsmagende kold ret til buffetbordet, skovturen, eller som tilbehør til forårsruller, stegte rejer, fjerkræ eller grillmad. På trods af, at det meste af smagen kommer fra en krydderolie, er fedtindholdet pr. portion lavt, og nudelsalaten virker ikke fed. En god ret, når der skal ryddes op i køleskabets grøntsagsskuffe, da fyldet kan varieres efter behag.





karakterer:
Opskriften er vist 18147 gange,
og udskrevet 274 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu