Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter

Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter, billede 4 Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter, billede 1 Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter, billede 2 Helstegt oksemørbrad med honningglaserede urter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksemørbrad
 
 Urter:
200 g.gulerødder
1 bdt.forårsløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
 
 Marinade urter:
1 spsk.smeltet smør
1 spsk.balsamicoeddike
2 spsk.honning
 
 Marinade kød:
3 spsk.mørk farin
2 spsk.sød chilisovs
2 spsk.Teriyakisovs
2 spsk.vand
2-3 fedhvidløg
 en smule Tabasco efter smag
 


Opskrift:

Gulerødderne skæres i kvarte på langs, forårsløgene halveres på tværs og peberfrugterne skæres i passende stykker.

Urtemarinaden røres sammen og fordeles over urterne, som anbringes i en foliebakke. Bakken stilles i bunden af den lukkede grill, hvor kullene er skubbet ud til hver side.

Den afpudsede mørbrad pensles med lidt olivenolie, drysses med salt og peber, og lægges på en rist over bakken med urterne.

Mørbraden grilles i alt i ca. 50 minutter, vendes et par gange og pensles med marinaden et par gange undervejs - første gang efter “bruning”.

Når mørbraden er færdig, skal den hvile i ca. 10 minutter. Imens laves saucen. Urterne “fiskes” op af foliebakken, og marinaden, der nu er blandet med stegesky koges ind med en dl piskefløde eller to…







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (29 stemmer)

Opskriften er vist 159611 gange,
og udskrevet 6137 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Niels  -  2015-02-17 15:41:49
Skulle lige hoerer hvor urterne er henne i denne opskrift :-) lol


Jeanette  -  2014-12-28 16:15:36
Super godt, alt for lidt sovs!


Jenny  -  2013-01-04 23:24:26
Jeg har lavet her Nyt års aften , det smagte super godt


  -  2012-11-12 18:55:38
Har smagt den hos søster og svoger. Mums!


Susanne  -  2012-06-22 19:53:06
Helt vidunderlig og meget, meget nem.


Claus  -  2012-04-21 07:15:14
Den er så fantastisk, fås ikke bedre!


Marlene  -  2010-05-12 19:19:08
Skal urterne have lige så lang tid på grillen som kødet?


majbritt  -  2007-04-07 17:04:37
prøv at bruge friske rødbeder også! namnam


Per  -  0000-00-00 00:00:00
Bruger du ovn så lægger du grønsagerne i bunden af bradepanden og oksemørbraden på risten over bradepanden.


karina  -  0000-00-00 00:00:00
skal saften fra kødet dryppe ned oveni urterne inde i ovnen??


tina  -  0000-00-00 00:00:00
super lækkert, har lavet det både på grill og i ovn, hvor grillen er at fortrække


June  -  0000-00-00 00:00:00
Grøntsagerne er rigtig godt tilbehør til mørbraden. Jeg fyldte ørbraden med flødeost og grøntsager og stegte det hele i ovnen (mørbraden på risten over fadet med grønt) - det blev skønt,, ikke mindst saucen lavet som beskrevet i denne opskrift. Vi fik mos af rodfrugter gratineret i ovn som yderligere tilbehør.


Dina  -  0000-00-00 00:00:00
jeg har ikke prøvet at lave urterne på grillen , men 20-30 min i ovnen. og det er super med den marinade.