Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Spædlammekoteletter med kartoffler og gedeost

Spædlammekoteletter med kartoffler og gedeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Spædlam

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.dansk lammeryg (fra spædlam)
 salt
 peber
8 mellemstore kartofler
200 g.frisk gedeost
4 tomater
1 dl.extra jomfruolivenolie
2 kvistetimian
2 dl.lammebouillon
50 g.smør
400 g.blancherede grønsager efter sæson


Opskrift:

Spædlammet:

Hvis det ikke er forår, hvor man kan få det fine spædlam, så bed om at få ryggen fra et ungt lam. Dette giver en raffineret smag, som man i Frankrig kalder pré-salé.

Lammet afpudses. Lad gerne lidt fedt sidde på, det giver sådan en god smag.

Brun lammeryggen på en pande og krydr godt med salt og Malabar peber. Steg færdig i ovnen ved 200 grader C, til kødet er rosastegt, og lad herefter lammeryggen hvile, så saften kan trække tilbage i kødet.

Lige inden serveringen udskæres ryggen til koteletter.


Lammefond:

Brun benene, afpuds fra lammeryggen og rygbenet godt af. Hæld vand på og kog op, hvorefter det skummes.

Tilsæt salt og Malabar peber og forskellige urter (f.eks. løgtoppe, skræller af gulerødder, persillerod og knoldselleri) og lad det langsomt simre i nogle timer tilsat timianstilke, hvorefter det sigtes, krydres med finthakkede timianblade og bruges som grundlag til lammeskysaucen.


Kartoflerne:

Skrælles og skæres i 2 mm tynde skiver der "tag-lægges" som fiskeskæl på en bageplade smurt med extra jomfruolivenolie, så kartoffelskiverne danner en cirkel på ca. 7 cm i diameter.

Tomaterne skæres i tynde skiver og lægges oven på kartoffelcirklen, og herpå placeres gedeosten også skåret i tynde skiver.

Krydres let med salt og Malabar peber. Det hele afsluttes med et lag af kartofler, lagt på samme måde som i starten. Kartoflerne bages i en meget varm ovn (220 grader C), til de er gyldnebrune og sprøde i kanten.


Anretning:

Med en palet løftes den sprødbagte kartoffelkage over på en varm tallerken. - Husk altid varme tallerkener til varm mad, så maden kan holde sig varm under hele måltidet.

På toppen af kartoflerne anbringes de rosastegte lammekoteletter og ved siden af de sprødkogte grønsager. Lammeskysaucen serveres i en saucekande eller anrettes på en tallerken i aller sidste sekund.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4996 gange,
og udskrevet 90 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu