Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller uden æg

Boller uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Boller uden æg, billede 4 Boller uden æg, billede 1 Boller uden æg, billede 2 Boller uden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
130 gram Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

900 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Vand og gær røres de øvrige ingredienser kommes i, der røres godt med røremaskinen/håndpiskeren, og sættes så til hævning i ca. 1/2 time - 3 kvarter.

Æltes godt evt. tilsættes lidt ekstra mel, trilles og hæver så igen til ovnen er varm.

Bages ved 225 grader C alm. ovn i 10 - 15 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (304 stemmer)

Opskriften er vist 498349 gange,
og udskrevet 6406 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19175 (4565 kcal)
KJ pr. stk. 1065 (253 kcal)
Vægt ialt 1638 gram
Vægt pr. stk. 91 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1170 KJ (278 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 45.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Tlps  -  2020-06-28 11:50:22
Det her er bare de bedste boller. Selv dagen efter er de lækre. Jeg plejer ikke at kunne få boller til at være lækre dagen efter , der plejer de at være tørre, men de her, mumz siger jeg bare.

Ditte J  -  2020-01-13 16:38:09
Jeg lavede to sæt, et der fulgte opskriften, og et hvor jeg tilføjede lidt vanillesukker og kanel. De var virkelig gode, og kan begge sagtens bruges til madpakken :)

Piahaziel  -  2019-03-25 17:38:42
UUHMM de lækreste boller jeg længe har smagt.. har dog puttet kokusolie,loppefrøskaller ( HUSK) hirsefrø, sesamfrø, solsikkekerner og havregryn og kun 1/3 hvedemel.. og har brugt honning istedet for sukker

Karoline  -  2018-10-30 16:10:46
Mega lækre boller! Også gode til fryseren! Jeg kom lidt kardomme i, da det er en favorit herhjemme og det gjorde det kun bedre! Udskiftede desuden 100 g af hvedemelet med 100 g rugmel, også lækkert med lidt ekstra fylde.

Helle falkenberg   -  2018-10-22 15:21:17
Nu har jeg ordnet dekender og sat det i ovinen for at bage jeg elskerhvemme bagt brød

Helle   -  2018-10-22 14:32:28
Jeg vil bage det lækre bolĺerog nu

Marlene  -  2018-05-14 17:42:16
Der var da den lækreste opskrift på en dej, nogensinde! Jeg brugte den til grunddej til pizzasnegle og de er SÅ luftige og samtidig dejlig bløde. Mums! Den kan jo bruges til alt den dej.

Martin. C  -  2017-08-11 11:51:02
Super gode boller, jeg bruger dem hver gang jeg laver boller og har 3 børn som elsker dem, og de er super lækre med hakket valnødder og hasselnødder i.. Mmuummss

Marie Louise  -  2017-06-13 10:38:56
Super gode og nemme boller. Bruger mest opskriften som en slags grundopskrift der kan tilsættes hvad jeg nu loge har i skabet. Bruger oliemargarine i stedet for olie. I dag er en del af melen skiftet ud med 200 g havregryn og 200 g fuldkornsmel og 3 dl yoghurt og så kun 2 dl vand. Dertil revet æble, kanel og hakkede valnødder. Ungerne elsker dem!

Kira L  -  2017-03-23 17:45:05
Smager godt, ser store og flotte ud :) Synes de er bedst med et par håndfulde rosiner i og de forsvinder på mindre end 2 dage herhjemme. Der står 18 boller i opskriften, men hver eneste gang får jeg 24 på 80 gram pr bolle, det passer fantastisk med når der skal deles boller ud i lillebrors klasse :D

Jette m  -  2017-02-20 13:05:03
De bedste boller ?

Pia T  -  2016-12-09 10:48:58
De er super nemme at lave, dejen er smidig og klæber ikke Har dog ændret lidt i opskriften så bruger mælk og smør i stedet for vand og olie. Bollerne bliver super luftige - mums :)

Pia T  -  2016-12-01 15:07:03
De er super nemme at lave, dejen er smidig og klæber ikke Har dog ændret lidt i opskriften så bruger mælk og smør i stedet for vand og olie. Bollerne bliver super luftige - mums :)

Jasmin  -  2016-10-30 13:17:18
Rigtig gode, brugte dog ikke så meget olie. Har også lavet dem med smør i stedet for olie, synes de blev mere luftige:)

Susanne M.  -  2016-03-07 16:03:48
Fantastiske de smager godt prøv med rosiner i .

Signe.AB  -  2016-02-17 15:27:15
De smagte lidt olie agtigt og syntes der var meget olie i men ellers er de gode

Sabrina  -  2015-08-23 16:11:44
Hej de ser gode ud og smager godt mmhh :-)

  -  2015-07-16 22:18:39
Smagte super godt

Gitte MB  -  2015-04-12 16:30:53
Gode boller, selvom jeg ændrede lidt på dem. Jeg brugte kun ½ af olien men så lidt mere vand. Ingen sukker men lidt honning. Brugte 1/3 grahamsmel og puttede lidt kerne i. Så store og runde boller har jeg ikke længe set. 200 grader i varmeluftsovn i 15 min. Smagte sååååå goddt :)

Cathrine V. Z.  -  2014-04-03 13:29:13
Dejen er nu æltet sammen og står til hævning. Jeg glæder mig godt nok til at se og smage det færdige resultat :)

Simone  -  2014-01-12 11:17:20
Jeg tilføjede solsikkekerner, revet rodfrugter (mest gulerod, men også lidt rødbede og persillerod). Jeg byttede ca. 300 gram mel ud med 100 gram havregryn og 200 gram grahams mel. :-)

Hanne  -  2013-10-28 18:47:56
De boller blev bare rigtig gode, og kan godt anbefales.

Asiya  -  2013-10-20 13:43:06
Fantastisk lækre boller *****

Bagemor(d)  -  2013-06-08 09:02:28
De er rigtige lækre, jeg bruger dog halvt rugmel så de er lidt grove og så kan man godt lave fransbrød ud af dejen :)

Nicobuks  -  2013-05-14 17:21:32
Om lidt står du med en mega lækker dej, som du næsten ikke kan lade være med at ælte :) De hæver meget, det er nice! :D Uhm! Perfekte boller!

Vithihaha  -  2013-05-08 19:12:16
Det er første gang jeg bager, de er i ovnen lige nu, så jeg venter spændt på at smage resultatet! :)

Jesper  -  2013-04-15 21:10:22
Det er billigt og smager fantastisk :)

ok  -  2013-03-28 12:38:29
Smid lidt appelsin i - gud, det smager bare tusindegange bedre!

Claus  -  2013-03-10 18:25:02
Den er god... har ikke lavet boller på flere år, og vi havde ingen æg, det er første gang de er blevet så gode... fik lave dem lidt for store lavede til 36 men der blev kun 23...

alex  -  2013-02-21 03:02:36
har ingen oli kan jeg bruge becel i sted for?

Eva  -  2013-02-15 18:56:06
Tak for en super opskrift.Den bliver husets foretrukne. Lavede dobbelt portion og fik 40 store boller. For at gøre dem lidt sundere udskiftede jeg 200 gram af hvedemelet med fuldkornshvedemel og tilsatte en stor håndfuld græskarkerner.Kom for sjov en lille smule gurkemeje i.40 smukke gule boller.

  -  2013-01-22 11:10:48
Virkelig gode boller, har altid sagt at jeg ikke kunne bage boller, men franskbrød, den kan jeg ikke bruge mere. Fik 16 store boller.

Mikkel  -  2013-01-20 17:30:51
En nem og god dej, hæver flot og til sidst smager de super godt, absolut en bolle der skal gentages

  -  2013-01-13 18:38:14
Rigtig god opskrift. Havde hverken mælk eller æg, så det blev ikke meget bedre med denne opskrift. Den er hermed gemt. Tak:)

liane   -  2012-12-11 21:41:48
har lige bagt 2 portioner den ene med smarties i til ungerne :) men skulle jo lige prøvesmage og de er bare vildt gode... denne opskrift bliver brugt fremover når jeg skal bage boller

Nicole Kasongo  -  2012-12-01 08:47:25
Neeej hvor den smager godt og det er mig der har bagt den og jeg er kun 9 år gammel mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm LÆKKERT

Mana  -  2012-08-27 16:44:46
Min absolut yndlingsopskrift. Dog bruger jeg slet ikke så meget olie i, da jeg ikke synes det gjorde noget for brødet. Men superlækre og bruger dem også til pølsehorn :)

Pernille  -  2012-08-12 11:20:54
Jeg skulle lave bollerne og løb tør for mel, og i stedet tilsatte jeg lidt havregryn og revet gullerod, det kan varmt anbefales... Super god opskrift.

bagemesteren.  -  2012-07-30 11:18:20
Den er god, og smager også godt med en lille smule rugmel i !!!

Anne  -  2012-05-13 17:37:05
Virkelig lækre boller Tilsæt evt. lidt kardemomme, så bliver de lidt hvede agtige :-)

Dorthe  -  2012-04-09 13:11:35
Super opskrift :-) Bollerne hævede først rigtigt i ovnen, men de blev fine store og super lækre.

zandra  -  2012-02-14 18:07:38
der skal mer vand i ;)

Michael  -  2012-02-07 12:32:29
Husk de skal efterhæve og i alm ovn ikke varmluft

Lærke  -  2012-01-30 14:41:32
jeg håber det også virker med rugmel. men de ser ellers gode ud!!

Martin  -  2011-12-07 17:42:53
I stedet for sukker, kan du tilsætte Perfect fit, ca 35 gram :)

Kristina  -  2011-11-19 06:14:44
Super dejlige boller blev vildt overraskede at de blev så gode.. Har flere gange puttede smør i i stedet for olie.. Men begge dele er gode..

  -  2011-11-16 13:53:14
nej folk kigger bare ikke fter tror jeg :)

Heidi  -  2011-10-29 08:54:28
Skal bage dem idag. Kan se der er rigtig mange gode kommentarer. Er jeg den eneste der kan se at der står ANTAL 18 PERSONER! (der var så mange der spurgte hvor mange opskriften var til) :)

  -  2011-10-16 12:59:39
heei de er bare gode

Signe og trine  -  2011-10-05 13:34:41
De var FANTASTISKE!

sandra.larsen  -  2011-08-31 12:22:49
de er gode har lige selv bagt dem

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her