Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Vaniljecreme - Vanillecreme

Vaniljecreme - Vanillecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kage tilbehørRet : Kage tilbehør - Creme - Kagecreme

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 20 minutter

Indsendt :


Vaniljecreme - Vanillecreme, billede 4 Vaniljecreme - Vanillecreme, billede 1 Vaniljecreme - Vanillecreme, billede 2 Vaniljecreme - Vanillecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
40 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 stor Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
   


Opskrift:

Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.

De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang.

Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (31 stemmer)

Opskriften er vist 160174 gange,
og udskrevet 1433 gange.


Energi:
KJ total 2767 (658 kcal)
KJ pr. Portion 2767 (658 kcal)
Vægt ialt 590 gram
Vægt pr. Portion 590 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 469 KJ (111 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 18.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2019-04-18 00:23:50
Kogt kagecreme, lagkagecreme, vanillecreme, vaniljecreme ja kært barn har mange navne. Ang. tykkelsen på cremen, så er det nok noget man lige skal prøve nogle gange, det er tid og varme som er afgørende faktor :)


Benigne  -  2016-03-07 02:58:27
Den er meget let at lave!👍


  -  2015-01-17 14:31:27
Cremen blev for tyk til at smøre ud på en lagkagebund


Thelady  -  2014-11-07 19:00:18
Super fin creme.:-) Den bliver ikke så tyk, når den bliver kogt, men tilpas meget på køl:-)


Signe  -  2014-10-05 00:42:04
Kan den her opskrift/creme godt bruges til lag inde i en lagkage med marcipan overtræk. Den er til min mor så vil ikke have at noget går i stykker for vil jeg vil helst overraske og gøre hende glad. Xx Signe


Mikkel Hansen  -  2013-02-11 22:02:54
Æg må ikke koge.


niklas  -  2012-03-10 22:39:35
Er det ikke meningen at den skal blive mere tyk i det ? hos mig er den nemlig stadig flydende i det :(


  -  2011-08-27 13:23:47
God crem der er let at lave og smager godt i lagkage.