Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagt rodfrugtmos

Bagt rodfrugtmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Bagekartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Bagt rodfrugtmos, billede 4 Bagt rodfrugtmos, billede 1 Bagt rodfrugtmos, billede 2 Bagt rodfrugtmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
100 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
2 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 dl. Creme fraiche 18 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Snit kartofler, selleri og gulerødder og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt creme fraiche, finthakket rødløg, salt og peber.

Fordel mosen i 4 smurte ildfaste protionsskåle.

Bages ved 150 grader C. alm. ovn i 30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (34 stemmer)

Opskriften er vist 248543 gange,
og udskrevet 5893 gange.


Energi:
KJ total 4168 (992 kcal)
KJ pr. Pers. 1042 (248 kcal)
Vægt ialt 1300 gram
Vægt pr. Pers. 325 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 320 KJ (76 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Annejette  -  2018-03-05 14:35:34
Smager dejligt sammen med mørbradgryde. Der er flere gode opskrifter her på Nettet.


sanne  -  2015-11-09 17:20:31
ææææææææææælsker kartoffelmos! Har prøvet at koge 1/2 løg med kartoflerne. Super!


louise  -  2014-02-23 20:30:26
er det meningen man skal spise det "rent" altså uden noget til ?


Per  -  2013-04-01 23:36:27
Til Lene... Jeg ville undlade helt at bage dem før du skal bruge dem, resten burde du sagtens kunne lave klart om morgenen.


Lene  -  2012-12-30 10:22:57
Kan disse bages om formiddagen og så varmes om aftenen?


Anja  -  2012-03-19 17:22:12
brugte denne sammen med "vikinggryde" som også kan findes på siden :D det smagte vidunderligt!


  -  2012-01-24 20:41:56
brugte denne sammen med "vikinggryde" som også kan findes på siden :D det smagte vidunderligt!


  -  2011-11-09 13:39:53
Hej Kamilla. Hvor gammel er du? - ps. denne ret er meget lækker! Jeg elsker bare at den er blød og moset indeni!! den var et hit hos familien!!


Kamilla   -  2010-01-23 12:58:51
Rigtig god kartoffelmos.


Stine S  -  2010-01-06 20:48:00
Rigtig god opskrift, man skal bare passe på ikke at putte for meget peber i.. og man kan også nøjes med ½ rødløg så bliver det ikke så stærkt. men ellers smager det supergodt.


henrik.reimert  -  2009-11-19 22:13:03
det er synd at piske en kartoffelmos, fordi du slynger alt luften ud af mosen, og den bliver klæbrig som tapetklister. Det er bedre at bruge et specielt jern til det eller en gaffel, selvom det tager tid.


Maria  -  2009-11-18 22:21:06
Det smager godt, hvis man inden bagning tilsætter bacontern, der først er svitset på panden og fedtet kasseret.


Per  -  2008-10-12 19:10:28
Vi har brugt små portionsskåle på ca. 3 dl. Har du ingen passende skåle kan mosen sættes på en bageplade som toppe i stedet, gerne med en sprøjtepose


MARAINNE  -  2007-04-20 18:15:26
GOD FAMILIE RET..


  -  0000-00-00 00:00:00
Smager også godt uden selleri


  -  0000-00-00 00:00:00
En rigtig spændende variant, kraftig smag