Syltede hyben
Hovedingrediens : Bær - Hyben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Frugten befries for blomst og stilk. Den flækkes, og kernerne fjernes.
Sukker, eddike og vand koges til lage, hvori de skyllede hybenskaller koges 15-20 min., til de er møre. Syltetøjet skummes, tilsættes vaniljesukker og Atamon og fyldes i varme glas, der lukkes. Hybenskaller, der er meget hårde, kan koges 5 min. i eddike og vand, før sukkeret drysses i. |
|
Opskriften er vist 101446 gange,
og udskrevet 1480 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Lis - 2020-08-26 11:14:03 Smager dejligt - også sammen med oste 😊 anonym - 2020-03-20 12:09:16 lyder rigtig godt, noget min mor ofte lavede, kan med fordel serveres som sødt tilbehør til gammeldags oksesteg anonym - 2019-07-31 13:21:33 kan også bruges til hybensuppe og så er hyben sunde Elisabeth - 2016-08-31 13:44:35 Fantastisk fin opskrift . Let at lave men det er klart at det tager lidt tid rense hyben. Karin - 2016-01-19 10:06:23 Let måde at få kernerne ud er ved at fryse de rengjorte halverede hyben. Når de er frossen kan man ryste posen og derved frigøres kernerne, meget få tilbage der lige skal ordnes. Lotte - 2015-12-31 11:15:21 Absolut en dejlig opskrift, jeg fik lige et dejaveux tilbage til min barndom, min mor har også godkendt dem her i julen. Det er nemmest at få stenene ud når bærende ikke er helt modne. Bat - 2011-09-14 08:16:48 Sliddet værd! anonym - 2008-06-15 08:36:35 tag det som en oplevelse og del det med børn og/eller børnebørn, få en hyggelig stund ud af at rense dem. Malene - 2007-08-16 19:35:59 det er et meget stort arbejde at rense dem ca 30 kg Stella til Ib - 2007-08-04 17:09:52 Hyben købes ikke - de plukkes. Der er tonsvis af buske overalt. dels i mange off.buskadser og dels bruger mange ikke frugterne, da det anses for et stort arb at rense dem for sten. Ib - 2005-01-01 01:01:01 Kan nogle brugere hjælpe mig med hvor jeg kan købe hyben? Aase - 2005-01-01 01:01:01 Syltede hyben |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne