Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Syltede hyben

Syltede hyben, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Syltning

Hovedingrediens : Bær - Hyben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Syltede hyben, billede 4 Syltede hyben, billede 1 Syltede hyben, billede 2 Syltede hyben, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hybenskaller (renset vægt) Hyben svinder med ca 50% ved rensning.
375 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Atamon, flydende
   


Opskrift:

Frugten befries for blomst og stilk. Den flækkes, og kernerne fjernes.

Sukker, eddike og vand koges til lage, hvori de skyllede hybenskaller koges 15-20 min., til de er møre. Syltetøjet skummes, tilsættes Vanila og Atamon og fyldes i varme glas, der lukkes.

Hybenskaller, der er meget hårde, kan koges 5 min. i eddike og vand, før sukkeret drysses i.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 52928 gange,
og udskrevet 1060 gange.


Energi:
KJ total 7579 (1804 kcal)
KJ pr. Portion 7579 (1804 kcal)
Vægt ialt 1229 gram
Vægt pr. Portion 1229 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 616 KJ (146 kcal)
Protein 0.3 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 36.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Elisabeth  -  2016-08-31 13:44:35
Fantastisk fin opskrift . Let at lave men det er klart at det tager lidt tid rense hyben.


Karin  -  2016-01-19 10:06:23
Let måde at få kernerne ud er ved at fryse de rengjorte halverede hyben. Når de er frossen kan man ryste posen og derved frigøres kernerne, meget få tilbage der lige skal ordnes.


Lotte  -  2015-12-31 11:15:21
Absolut en dejlig opskrift, jeg fik lige et dejaveux tilbage til min barndom, min mor har også godkendt dem her i julen. Det er nemmest at få stenene ud når bærende ikke er helt modne.


Bat  -  2011-09-14 08:16:48
Sliddet værd!


  -  2008-06-15 08:36:35
tag det som en oplevelse og del det med børn og/eller børnebørn, få en hyggelig stund ud af at rense dem.


Malene  -  2007-08-16 19:35:59
det er et meget stort arbejde at rense dem ca 30 kg


Stella til Ib  -  2007-08-04 17:09:52
Hyben købes ikke - de plukkes. Der er tonsvis af buske overalt. dels i mange off.buskadser og dels bruger mange ikke frugterne, da det anses for et stort arb at rense dem for sten.


Ib  -  0000-00-00 00:00:00
Kan nogle brugere hjælpe mig med hvor jeg kan købe hyben?


Aase  -  0000-00-00 00:00:00
Syltede hyben