| |
|
Fuldkornsbrød (mikroovn)
Fuldkornsbrød (mikroovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| |
Bland hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver og salt i en stor skål.
Ælt omhyggeligt smørret ind i blandingen og lav et hul i midten af dejen.
Kom mælk, eddike og mørk sirup i en kande, som sættet i ovnen i 30 sekunder ved 100%.
Hæld blandingen i melet og ælt dejen i 1-2 minutter.
Fortsæt med at ælte, til dejen er jævn og fast.
Form den til et brød og drys havregrynene over.
Skær et dybt kors i toppen af brødet.
Læg pergamentpapir på ovnpladen og læg brødet herpå.
Bag 6 minutter ved 100%.
For hvert 1½ minut drejes brødet ¼ omgang.
Prøv efter med en pind om brødet er bagt helt igennem.
Når dejen slipper, er brødet færdigt.
Om nødvendigt bages brødet i endnu 1 minut ved 100%.
Tips:
Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7
(33 stemmer)
Opskriften er vist 36286 gange, og udskrevet 490 gange.
| |
|
|
KJ total 9332 (2222 kcal)
KJ pr. Portion 9332 (2222 kcal)
Vægt ialt 874 gram
Vægt pr. Portion 874 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1067 KJ (254 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 6.9 gram
Kulhydrat 41.5 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
|
|
Kommentarer
Mikael B. - 2012-10-31 18:23:28 Ringe beskrevet forhold, var ikke en success her.
krebsen - 2011-02-04 13:25:56 Hvor meget eddike skal der i?
|
|