Kartoflerne skrælles og koges møre i usaltet vand.
Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene.
Mosen smages til med salt og peber.
Fyld:
Løg og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i margarinen sammen med kød og karry.
Vand og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.
Fyldet fordeles i bunden af et ovnfast fad.
Kartoffelmosen kommes over og drysses med rasp,
Lidt smørklatter fordeles øverst.
Stilles i ovnen på midterste ribbe ca. 40 minutter ved 200 grader C alm. ovn , til overfladen er gylden.
Beskrivelse:
Shepherds Pie og Cottage Pie er ret ens, men der er en forskel.
Shepherds pie er altid lavet med lammekød, bruges der oksekød er det cottage pie
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(47 stemmer)
Opskriften er vist 261113 gange, og udskrevet 4516 gange.
Energi:
KJ total 9520 (2266 kcal)
KJ pr. Pers. 2380 (566 kcal)
Vægt ialt 2062 gram
Vægt pr. Pers. 515 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 461 KJ (109 kcal) Protein 6.5 gram Fedt 5.3 gram Kulhydrat 10.1 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Charlotte - 2020-04-12 18:07:26 Hvor meget karry skal der i
Maibrit - 2020-03-08 18:09:21 Hvor kommer karryen fra?? Den står ikke i ingredienslisten.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider