Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Græsk lammebov

Græsk lammebov, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :

Græsk lammebov, billede 4 Græsk lammebov, billede 1 Græsk lammebov, billede 2 Græsk lammebov, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.lammebov med ben
1 tsk.salt
 groftkværnet peber
1 fedhvidløg
1 citron
6 tomater eller 1 dåse flåede tomater
2 stilke merian eller 0.5 tsk. tørret
1.5 dlvand
 


Opskrift:

Lammeboven gnides med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille bradepande. Brunes i ovnen i ca. 15 min. ved 225 grader alm. ovn.

Citron og tomater vaskes, skæres i både og lægges rundt om lammeboven, merian og vand tilsættes.

Boven vidersteger 1- 1 1/4 time ved 160 grader, afhængig af, hvor rosa kødet ønskes.

Boven hviler 10-15 min., før den skæres i skiver og serveres med skyen samt Løse ris og grøn salat.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (17 stemmer)

Opskriften er vist 72554 gange,
og udskrevet 1755 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-05-13 22:09:47
Brug timian og rosmarin i stedet for Merian. Undlad at komme vand i bradepanden. Tid og varme virker OK. :-) Per


Andreas  -  0000-00-00 00:00:00
Ubehageligt bitter og vandet - jeg elsker lammekød, men efter denne opskrift vil der gå længe inden jeg spiser det igen.