Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sennepsmarineret lam

Sennepsmarineret lam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Lam:
2 lammefileter, gerne med ben
0.25 posefiskesennep rørt op med 0.25 dl vand
1 dl.dijonsennep
1 dl.honning
0.5 dl.olivenolie
3 spsk.gule sennepsfrø (blødt ud i vand)
1 tsk.knust koriander
0.5 dlhvidvin
 margarine
 
 Senneps honning:
1 stor spsk sennepspulver
2 spsk.sennepsfrø (blødt ud i vand)
2 spsk.tør sherry
1 dl.honning
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
2 småpersillerødder
4 gulerødder
4 smårødbeder
1 kg.små kartofler
 rosmarin, tørret eller frisk
 timian, tørret eller frisk
50 g.smør
 


Opskrift:

Sennepshonning:
Sennepsfrø, sennepspulver, sherry og honning piskes sammen og stilles til side i 4 timer. Derefter tages det frem og smages til med honning, salt og peber. Servér sennepshonningen som dressing/dip til de stegte grønsager.

Lam:
Dijonsennep, fiskesennep og honning blandes i en skål og stilles til side. Tag olivenolie, sennepsfrø og koriander og pisk dette sammen. Hvidvinen piskes langsom i og til sidst piskes sennepsblandingen i så det binder sammen.

Lammefileterne skæres fri for sener og fedt, og hvis benene er på, skrabes disse rene med bagsiden af en kniv. Fileterne kommes i en plasticpose og marinaden hældes over. Posen lukkes og kommes i køleskabet.
Kødet skal marinere i mindst 4 timer.
Posen vendes med jævne mellemrum.

Kødet tages op af marinaden. Brunes på en varm pande i stegemargarine. Derefter pensles marinaden over kødet og det steges i ovn ved 200 grader C, i ca. 10 minutter. (hvis den er stegt på ben er stegetiden 15 minutter).

Kødet tages ud og stilles lunt med et klæde over i mindst 10 minutter, for at trække.

Tilbehør:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 1 cm tykkelse. Lægges på en stegeplade med bagepapir. Dryppes med olie, salt, peber og krydderier.

Bages i ovn ved 180 grader C, i ca. 40-45 min. (kan varmes op mens kødet trækker). Persillerødder, gulerødder og rødbeder renses og skæres i bjælker på 1 x 1 x 5 cm. Derefter ristes de i smør på en pande (rødbeder for sig, så de andre grønsager ikke tager farve).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10105 gange,
og udskrevet 130 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu