|
| | Lam: Lam: | 2 | | lammefileter, gerne med ben2 lammefileter, gerne med ben | 0.25 | pose | fiskesennep rørt op med 0.25 dl vand0.25 pose fiskesennep rørt op med 0.25 dl vand | 1 | dl. | dijonsennep1 dl. dijonsennep | 1 | dl. | honning1 dl. honning | 0.5 | dl. | olivenolie0.5 dl. olivenolie | 3 | spsk. | gule sennepsfrø (blødt ud i vand)3 spsk. gule sennepsfrø (blødt ud i vand) | 1 | tsk. | knust koriander1 tsk. knust koriander | 0.5 | dl | hvidvin0.5 dl hvidvin | | | margarine margarine | | | | | | Senneps honning: Senneps honning: | 1 | | stor spsk sennepspulver1 stor spsk sennepspulver | 2 | spsk. | sennepsfrø (blødt ud i vand)2 spsk. sennepsfrø (blødt ud i vand) | 2 | spsk. | tør sherry2 spsk. tør sherry | 1 | dl. | honning1 dl. honning | | | salt salt | | | peber peber | | | | | | Tilbehør: Tilbehør: | 2 | små | persillerødder2 små persillerødder | 4 | | gulerødder4 gulerødder | 4 | små | rødbeder4 små rødbeder | 1 | kg. | små kartofler1 kg. små kartofler | | | rosmarin, tørret eller frisk rosmarin, tørret eller frisk | | | timian, tørret eller frisk timian, tørret eller frisk | 50 | g. | smør50 g. smør | | | |
| |
Sennepshonning:
Sennepsfrø, sennepspulver, sherry og honning piskes sammen og stilles til side i 4 timer. Derefter tages det frem og smages til med honning, salt og peber.
Servér sennepshonningen som dressing/dip til de stegte grønsager.
Lam:
Dijonsennep, fiskesennep og honning blandes i en skål og stilles til side.
Tag olivenolie, sennepsfrø og koriander og pisk dette sammen.
Hvidvinen piskes langsom i og til sidst piskes sennepsblandingen i så det binder sammen.
Lammefileterne skæres fri for sener og fedt, og hvis benene er på, skrabes disse rene med bagsiden af en kniv. Fileterne kommes i en plasticpose og marinaden hældes over.
Posen lukkes og kommes i køleskabet.
Kødet skal marinere i mindst 4 timer.
Posen vendes med jævne mellemrum.
Kødet tages op af marinaden.
Brunes på en varm pande i stegemargarine.
Derefter pensles marinaden over kødet og det steges i ovn ved 200 grader C, i ca. 10 minutter. (hvis den er stegt på ben er stegetiden 15 minutter).
Kødet tages ud og stilles lunt med et klæde over i mindst 10 minutter, for at trække.
Tilbehør:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på 1 cm tykkelse.
Lægges på en stegeplade med bagepapir.
Dryppes med olie, salt, peber og krydderier.
Bages i ovn ved 180 grader C, i ca. 40-45 min. (kan varmes op mens kødet trækker).
Persillerødder, gulerødder og rødbeder renses og skæres i bjælker på 1 x 1 x 5 cm.
Derefter ristes de i smør på en pande (rødbeder for sig, så de andre grønsager ikke tager farve).
|