|  | 
						
      					|  |  | Dej: |  
      					| 350 | gram | Hvedemel350 gram Hvedemel             						1 tsk. 3 gram 1 spsk. 9 gram
 1 dl. 60 gram
 
 
 |  
      					| 50 | gram | Sukker50 gram Sukker             						1 tsk. 4 gram 1 spsk. 12 gram
 1 dl. 85 gram
 
 |  
      					| 25 | gram | Smør25 gram Smør             						1 tsk. 5 gram 1 spsk. 14 gram
 1 dl. 90 gram
 
 |  
      					| 2 |  | Æg M/L, hele2  Æg M/L, hele             						1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram. |  
      					| 1.25 | dl. | Mælk1.25 dl. Mælk             						1 tsk. 5 gram 1 spsk. 15 gram
 1 dl. 100 gram
 
 Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
 |  
      					| 25 | gram | Gær, frisk25 gram Gær, frisk |  
      					| 1 | tsk. | Kanel, stødt1 tsk. Kanel, stødt             						1 tsk. 2.5 gram 1 spsk. 7 gram
 1 dl. 50 gram
 
 |  
      					| 1 |  | Vaniljestang, kornene heraf1  Vaniljestang, kornene heraf             						Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. |  
      					|  |  |  |  
      					|  |  | Fyld: |  
      					| 1 |  | Æg M/L, hele1  Æg M/L, hele             						1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram. |  
      					| 2 |  | Æbler2  Æbler             						1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt 
 1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
 |  
      					| 350 | gram | Brombær, friske350 gram Brombær, friske |  
      					| 1 |  | Citron1  Citron             						1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt. |  
      					|  |  |  |  
      					|  |  |  |  
      					| 75 | gram | Hvedemel75 gram Hvedemel             						1 tsk. 3 gram 1 spsk. 9 gram
 1 dl. 60 gram
 
 
 |  
      					| 50 | gram | Smør50 gram Smør             						1 tsk. 5 gram 1 spsk. 14 gram
 1 dl. 90 gram
 
 |  
      					| 50 | gram | Rørsukker50 gram Rørsukker             						1 tsk. 4 gram 1 spsk. 14 gram
 1 dl. 90 gram
 
 |  
      					| 25 | gram | Mandler, smuttede25 gram Mandler, smuttede             						1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket. 
 1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
 |  
      					|  |  |  |  |  | Bland mel, sukker, kanel og vaniljekorn og hak smørret ud heri.
Tilsæt æggene, samt gæren udrørt i den lunkne mælk og ælt dejen blød og blank.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time. 
 Slå dejen ned, og bred den i en bradepande 23x33 cm. beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve 15-20 minutter.
 
 Pensel dejen med æg og fordel skrællede og hakkede æbler, brombær og citronskal ovenpå.
 
 Hak det kolde smør i melet til det får en let grynet konsistens.
Tilsæt sukker samt snittede mandler eller hasselnøddekerner, og fordel blandingen over kagen.
 
 Bag kagen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.
 
 Dæmp derefter varmen til 175 grader C. alm. ovn, og bag kagen færdig ved denne temperatur yderligere 15-20 minutter.
 
 Lad kagen afkøle, før den serveres.
 
 
 
 |