Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bradepandekage med sprød brombærtop

Bradepandekage med sprød brombærtop, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Brombær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bradepandekage med sprød brombærtop, billede 4 Bradepandekage med sprød brombærtop, billede 1 Bradepandekage med sprød brombærtop, billede 2 Bradepandekage med sprød brombærtop, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.25 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
  Fyld:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
350 gram Brombær, friske
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
   
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   


Opskrift:

Bland mel, sukker, kanel og venillekorn og hak smørret ud heri. Tilsæt æggene, samt gæren udrørt i den lunkne mælk og ælt dejen blød og blank. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.

Slå dejen ned, og bred den i en form beklædt med bagepapir (23x33 cm.). Lad dem efterhæve 15-20 minutter.

Pensel dejen med æg og fordel skrællede og hakkede æbler, brombær og citronskal ovenpå.

Hak det kolde smør i melet til det får en let grynet konsistens. Tilsæt sukker samt snittede mandler eller hasselnøddekerner, og fordel blandingen over kagen.

Bag kagen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter.

Dæmp derefter varmen til 175 grader C. alm. ovn, og bag kagen færdig ved denne temperatur yderligere 15-20 minutter.

Lad kagen afkøle, før den serveres.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 81930 gange,
og udskrevet 2107 gange.


Energi:
KJ total 13541 (3224 kcal)
KJ pr. Pers. 1128 (268 kcal)
Vægt ialt 1597 gram
Vægt pr. Pers. 133 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 847 KJ (201 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 6.8 gram
Kulhydrat 31.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2007-08-23 11:06:03
Jeg lavede en lille kant på dejen, men det havde ikke været nødvendigt.


Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
Smager skønt! Jeg havde ingen citron, men den smage fint uden. Man kan sagtens bruge frosne bær, jeg brugte en pose (400g).