butterdej ( 15 x 15 cm)1 plade butterdej ( 15 x 15 cm)
Ratatouille: Ratatouille:
1
gul
eller grøn squash1 gul eller grøn squash
1
rødløg1 rødløg
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
tomat1 tomat
50
g.
olivenolie50 g. olivenolie
Gulerodssoufflé: Gulerodssoufflé:
2
mellemstore gulerødder2 mellemstore gulerødder
0.2
dl.
fløde0.2 dl. fløde
2
æg2 æg
kardemomme kardemomme
Sauce: Sauce:
Benene fra lammeryggen Benene fra lammeryggen
1
gulerod1 gulerod
1
porretop1 porretop
1
knoldselleri1 knoldselleri
1
fed
hvidløg1 fed hvidløg
1
løg1 løg
1
laurbærblad1 laurbærblad
3
kviste
timian3 kviste timian
1
spsk.
tomatpuré1 spsk. tomatpuré
hel sort peber hel sort peber
100 g koldt smør 100 g koldt smør
Opskrift:
Lammeryggen åbnes forsigtigt, med et lille snit ned i midten af ryggen på begge sider af rygbenet.
Den farseres med foie gras og trøflerne krydres og ombindes med fedtnettet.
Brunes på panden og steges 16 minutter ved 220 grader C i midten af ovnen.
Trækker 10 minutter et lunt sted, når den kommer ud.
Kartoffelroulade:
Kartoflerne skrælles og koges møre. Derefter røres kartoflerne linde med olien. Tilsættes kørvel, salt og peber. Mosen afkøles derefter let og påsmøres butterdejen, der rulles som en roulade. Stilles på køl og skæres i skiver, ca. 1 cm tykke. Lægges på bagepapir og bages i 14-17 minutter ved 200 grader C, på nederste rille.
Ratatouille:
Squash skæres i fine terninger sammen med løget og hvidløget. Dette sauteres i olien. Når løgene er møre tilsættes tomaterne, som er befriet for kerner og skåret i strimler.
Gulerodssoufflé:
Gulerødderne skrælles og skæres i skiver og koges møre i fløde. Derefter moses det godt og æggene tilsættes. Tilsmages med kardemomme, salt og peber. Kommes i smurte cocotter og bages i ovnen ved 150 grader C i ca. 30 minutter.
Sauce:
Benene brunes i gryden med de skrællede grønsager og koldt vand tilsættes. Det hele koges op og skummes jævnligt. Derefter tilsættes tomatpurée, laurbærblade, lidt hel sort peber og det simrer i 6 timer. Derefter sigtes fonden og reduceres til 1/3 af den oprindelige mængde, indtil fonden er helt mørk og har en lidt tyk konsistens. Denne meget kraftige glace skal herefter blot piskes med koldt smør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9073 gange, og udskrevet 249 gange.
Kommentarer
jane-ole - 0000-00-00 00:00:00 Der købes andelever,men hvordan tilberedes den inden den lægges i filen?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider