friskfangede skaller, helst små som sild4 friskfangede skaller, helst små som sild
Marinade: Marinade:
1
mellemstort
løg1 mellemstort løg
2
laurbærblade2 laurbærblade
10
sennepskorn10 sennepskorn
10
hele
peberkorn10 hele peberkorn
4
nelliker4 nelliker
4
enebær4 enebær
4
dl.
kryddereddike4 dl. kryddereddike
2½
dl.
vand2½ dl. vand
1½
dl.
sukker1½ dl. sukker
rugmel og smør til stegning rugmel og smør til stegning
Yderligere: Yderligere:
4
bagekartofler4 bagekartofler
1
lille
porre1 lille porre
2
gulerødder2 gulerødder
1
bdt.
dild1 bdt. dild
salt salt
peber peber
1
dl.
god olivenolie1 dl. god olivenolie
saften af ½ citron saften af ½ citron
Pynt: Pynt:
friske krydderurter, f.eks. basilikum friske krydderurter, f.eks. basilikum
løgringe løgringe
salat salat
Opskrift:
Marinade:
Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og giv dette et opkog. Stil det tilside.
Skallerne renses og befries for skæl og hoved. Vendes i rugmel og steges på pande i smør. Krydres med salt og peber.
Lægges i marinaden og stilles koldt. Lad dem trække natten over, jo længere, jo bedre, for at mørne de små sideben i fisken.
Yderligere:
Bagekartoflerne vaskes og bages i ovnen ved 200 grader C i ca. 1 time, til de er møre. Afkøles og befries for skal. Skæres i passende stykker.
Porre og gulerødder renses. Skæres i passende stykker og gives et opkog i kogende saltet vand. Afkøles. Olivenolie, citronsaft, salt, peber og hakket dild blandes, tilsættes kartoflerne og urterne.
Anretning:
Fisken anrettes på tallerken med kartoffelsalaten, salat, løg og friske urter som pynt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.9
(7 stemmer)
Opskriften er vist 9600 gange, og udskrevet 161 gange.
Kommentarer
- 2015-04-10 11:10:30 det er jo super skaller er jo faktisk en møj fisk men nem at fange så super
- 2010-06-24 11:55:15 Den er bare super god elsker to flade og en skalle :-) MUMS!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider