Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Ovndampet havørred med purløgssauce

Ovndampet havørred med purløgssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - HavØrred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 kg.havørred
1 tsk.salt
1 porre i tynde skiver
½ citron i tynde skiver
1 dl.vand
1 dl.hvidvin
 
 sauce:
1 finthakket løg
1 dl.fintklippet purløg
10 g.smør
 sky fra fisken
½ dl.hvidvin
 dl.piskefløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

Rens og skrab og tør havørreden. Drys den med salt indeni og udenpå. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Læg porreringene i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå og dæk den med citronskiver. Hæld vand og hvidvin ved. Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter. Fisken er færdig, når rygfinnen nemt kan løsnes.

Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves.

Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky og hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. (Hvidvin kan erstattes med vand).

Server med pillekartofler og kogte grønne bønner.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (17 stemmer)

Opskriften er vist 18948 gange,
og udskrevet 1143 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2009-07-10 13:55:27
Super god ret!! men man kan roligt doble op til sovsen, hvis man som i vores familie godt kan lide en "god klat sove" men 10 stjerner herfra :0)


lis  -  0000-00-00 00:00:00
den er super god