Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Grillet Yellow Fin Tuna serveret med krabbe polenta, ruccolasalat, rosmarin brucette med kammuslinger og trøffel fumet

Grillet Yellow Fin Tuna serveret med krabbe polenta, ruccolasalat, rosmarin brucette med kammuslinger og trøffel fumet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun, frisk

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Hjerting laks

Indsendt :





Ingredienser:
600 g.ordnet frisk tun
 saften fra en lime
 meldon sea salt
2 bdt.ruculasalat
1 stk.skalotteløg
 lidt olivenolie
 lidt balsamico
 
 polenta:
100 g.polenta
6 dl.hønsefond
100 g.frisk krabbekød
 
 fumet:
½ litergod fiskefond
 lidt citronsaft
200 g.usaltet smør
 trøffelolie efter smag
 
 garniture:
2 stk.bøftomater
1 spsk.plukket timian
1 spsk.finthakket purløg
100 g.god parmesan
 
  brucette:
4 stk.rosmaringrene
8 stk.kammuslinger
12 stk.semi dried tomater
 


Opskrift:

Tunen skæres i 8 lige store stykker. Limesaften smøres på sammen med lidt olivenolie og krydres med meldon sea salt. Skal derefter ligge ½ times tid.

Polentaen koges i hønsefonden. Når polentaen er færdig, blandes det med krabbekødet og smøres ud i et tyndt lag på et pergamentpapir. Stil det derefter under pres til polentaen har sat sig. Stik 4 stk. polentaer ud med en 6 cm cylinderform.

Bøftomaterne blancheres og befries for skind og kerner. Skæres derefter i små tern og blandes sammen med finthakket purløg og plukket timian. Parmesanen rives groft på et rivejern. På en bageplade lægges parmesanen i 4 stykker. Disse bages til de er gyldne og foldes i vaffelform.

Rosmaringrenen plukkes. Semi dried tomater og kammuslingerne sættes på grenen.

Fiskefonden reduceres til 1 dl. Monteres med det usaltet smør og tilsmages med trøffelolie og citronsaft.

Anretning:
Tunen grilles sammen med polentaen og rosmarinbrucetten, således at det danner grillmønster . I bunden lægges den grillet polenta. 1 stk. tun lægges ovenpå, ruculasalaten vendes med hakket skalotteløg, olivenolie og balsamico. Dette placeres imellem de 2 stykker tun. Parmesanvaflen stilles op ad tunen sammen med rosmarinbrucetten. Tomat concassé lægges pænt på tallerknen sammen med trøffelfumeten.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 11332 gange,
og udskrevet 202 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Conny  -  2010-08-05 01:36:10
Sikke noget pjat med at det skal ligges i pres. Lav polentaen efter opskriften på posen majsmel, tilsæt tomatpure, chilli, soya, hvidløg, og andre krydderier som man har lyst til, og lad det koge igennem, ca. 2-3 minutter, stivner hurtigt. Hæld polentaen op i en form af bagepapir, og ryk linierne ind så den bliver ca 3-4 cm. i tyk-størrelse, køl af, og steg dem sprøde i lidt olie på panden ca. en spsk.Det smager meget bedre end kartofler som tilbhør til enhver ret.