Grillet Yellow Fin Tuna serveret med krabbe polenta

Grillet Yellow Fin Tuna serveret med krabbe polenta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun, frisk

Oprindelsesland : Italien

ItalienKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
600 g.ordnet frisk tun
 saften fra en lime
 meldon sea salt
2 bdt.Rucolasalat
1 stk.skalotteløg
 lidt olivenolie
 lidt balsamico
 
 polenta:
100 g.polenta
6 dl.hønsefond
100 g.frisk krabbekød
 
 fumet:
½ litergod fiskefond
 lidt citronsaft
200 g.usaltet smør
 trøffelolie efter smag
 
 garniture:
2 stk.bøftomater
1 spsk.plukket timian
1 spsk.finthakket purløg
100 g.god parmesan
 
 brucette:
4 stk.rosmaringrene
8 stk.kammuslinger
12 stk.semi dried tomater
 
Opskrift:
Tunen skæres i 8 lige store stykker. Limesaften smøres på sammen med lidt olivenolie og krydres med meldon sea salt. Skal derefter ligge ½ times tid.

Polentaen koges i hønsefonden. Når polentaen er færdig, blandes det med krabbekødet og smøres ud i et tyndt lag på et pergamentpapir. Stil det derefter under pres til polentaen har sat sig. Stik 4 stk. polentaer ud med en 6 cm cylinderform.

Bøftomaterne blancheres og befries for skind og kerner. Skæres derefter i små tern og blandes sammen med finthakket purløg og plukket timian. Parmesanen rives groft på et rivejern. På en bageplade lægges parmesanen i 4 stykker. Disse bages til de er gyldne og foldes i vaffelform.

Rosmaringrenen plukkes. Semi dried tomater og kammuslingerne sættes på grenen.

Fiskefonden reduceres til 1 dl. Monteres med det usaltet smør og tilsmages med trøffelolie og citronsaft.

Anretning:
Tunen grilles sammen med polentaen og rosmarinbrucetten, således at det danner grillmønster . I bunden lægges den grillet polenta. 1 stk. tun lægges ovenpå, ruculasalaten vendes med hakket skalotteløg, olivenolie og balsamico. Dette placeres imellem de 2 stykker tun. Parmesanvaflen stilles op ad tunen sammen med rosmarinbrucetten. Tomat concassé lægges pænt på tallerknen sammen med trøffelfumeten.


karakterer:
Opskriften er vist 12170 gange,
og udskrevet 243 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Conny  -  2010-08-05 01:36:10
Sikke noget pjat med at det skal ligges i pres. Lav polentaen efter opskriften på posen majsmel, tilsæt tomatpure, chilli, soya, hvidløg, og andre krydderier som man har lyst til, og lad det koge igennem, ca. 2-3 minutter, stivner hurtigt. Hæld polentaen op i en form af bagepapir, og ryk linierne ind så den bliver ca 3-4 cm. i tyk-størrelse, køl af, og steg dem sprøde i lidt olie på panden ca. en spsk.Det smager meget bedre end kartofler som tilbhør til enhver ret.