Smørristet Bakskuld på spidskål med rødbedebeorreblanc

Smørristet Bakskuld på spidskål med rødbedebeorreblanc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Ising

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerting laks

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 ising
 Smør
 
 Sauce:
1 skalotteløg, finthakket
 grofthakket rødbeder
1 dl.rødvin
 små tern af kold smør
 
 Bund:
 Spidskål
 en smule smør
1 tsk.grov fiskesennep
 salt
 peber
 
 Frit:
 Skorzonerrødder
 olie
 groft salt
 
 Tilbehør:
 pillede aspargeskartofler
 lidt koldt smør
 diverse krydderurter
 
 
Opskrift:
I selve isingen skæres en ridse på det tykke stykke. Fisken kommes på en pande med alm. Smør og ristes til den er sprød og lækker.

Sauce:
Et finthakket skalotteløg ristes af med grofthakket rødbeder. Der hældes en dl rødvin på og det koges ned til det halve og deri piskes små tern af kold smør til saucen har en cremet og tyk konsistens.

Bund:
Spidskålen skæres i fine strimler og sauteres i en smule smør til den er gylden, men ikke brun. Spidskålen skal stadig have en smule bid. Deri vendes en tsk. grov fiskesennep og det hele krydres med salt og peber. Spar på saltet, da fisken er meget salt i sig selv.

Fritterede jordskokker:
Skorzonerrødderne skrælles så der ikke er pletter. Derefter bliver man blot ved med at skrælle tynde skiver af roden. De skrællede skiver kommes i olien, som du i forvejen har varmet i en gryde, til ca. 150-160 g eller til det syder rundt om en tændstik (uden svovl). Rødderne bages ud til de er gyldne og sprøde, hvorefter de lægges på fedtsugende papir og drysses med groft salt.

Der serveres med pillede aspargeskartofler vendt i lidt koldt smør og drysses med diverse krydderurter.


karakterer:
Opskriften er vist 11241 gange,
og udskrevet 187 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu