Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Steaks af tyndstegsfilet med asparges/bacon-ruller, basilikum-pesto og mojo-salsa

Steaks af tyndstegsfilet med asparges/bacon-ruller, basilikum-pesto og mojo-salsa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksesteak

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
 Steaks:
4 steaks af oksetyndstegsfilet à 180 - 200 g (ca. 2 cm tykke)
 salt
 peber
 
 Ruller:
1 bdt.asparges (mindst 16 stk)
16 skiverbacon (meget gerne kalvebacon)
 
 Pesto:
½ dl.ristede pinjekerner
1 bdt.basilikum
½ dl.olivenolie
2 fedhvidløg
1 citron, saft og reven skal af den
 salt
 peber
 
 Kartofler:
1 kg.små faste kartofler
½ dl.groft salt
 
 Gulerødder:
16 mellemnye gulerødder
4 kvistetimian
2 dl.kalvebouillon
1 spsk.sukker
 
 Salsa:
½ tsk.stødt
 spidskommen
3 fedhvidløg
2 røde chilier
½ tsk.paprika
2 spsk.olivenolie
2 spsk.vand
1 spsk.vineddike
 


Opskrift:

Steaks:
De 4 steaks kommes på den varme grillrist og grilles ca. 2 - 3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.


Asparges/bacon-ruller:
Den nederste tørre del af aspargeserne knækkes af.

En skive bacon vikles om hver asparges. Læg dem et par minutter på grillen, til baconen er sprød.


Basilikum-pesto:
Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en lind dressing, der smages til med salt og peber.

Serveres til kødet.


Saltbagte kartofler:
Vask kartoflerne og kog dem 15 - 20 minutter i vand, der er tilsat 1 dl groft salt.

Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra.

Behold gryden på varmen og ryst den ganske forsigtigt, til al væden er kogt fra, saltet tørrer, og kartoflerne begynder at rynke.


Gulerødder i timian:
Kog kalvebouillonen op i en gryde med timian og sukker.

Skrab gulerødderne og giv dem et opkog. Lad dem ligge i gryden og afkøle i bouillonen.


Mojo-salsa:
Kom stødt spidskommen, hvidløg, rød chili (befriet for kerner) og paprika i en blender og blend dem

Herefter hældes olie, vand og eddike ved, og der blendes en gang til.

Serveres til kartoflerne og kødet.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (16 stemmer)

Opskriften er vist 25749 gange,
og udskrevet 578 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu