Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammetagine med syltet citron

Lammetagine med syltet citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
2500 g.udbenet lammekølle
 
 Marinade:
5 fedhvidløg
1 tsk.safran
1.5 tsk.stødt ingefær
1.5 spsk.paprika
0.75 spsk.sort peber
3 spsk.havsalt
2 helekanelstænger
1 spsk.stødt cassio-bark
2 løg
5 spsk.olivenolie
 
 Tilbehør:
1.5 dl.olivenolie
5 dl.tomatjuice
2 kg.modne tomater
1500 g.aspargeskartofler
1 dl.mandler
10 spsk.syltede citroner
2 spsk.olivenolie
 friske krydderurter
 


Opskrift:

Skær kødet i stykker på 5 x 5 cm.

Bland hvidløg, safran, ingefær, paprika, sort peber, havsalt, hele kanelstænger, stødt cassia-bark, groftrevet løg og 5 spsk. af olivenolien.
Læg kødet i en skål og hæld marinaden over.

Lad det trække 3-4 dage i køleskabet eller 2 dage ved stuetemperatur, vend det flere gange.

Tag kødstykkerne op og tør dem af. Gem marinaden.

Brun kødet kraftigt i olivenolie, tilsæt marinade, tomatjuice, tomater og evt. vand til det dækker. Kog sagte i 2 - 2½ time og skum konstant.

Skrab kartoflerne, smut mandlerne og tilsæt begge dele når kødet er næsten mørt. Kog retten yderligere 20 min. Skum evt. lidt olie fra overfladen. Sautér de syltede citroner kort i olivenolie.

Læg dem øverst i gryden sammen med de friske krydderurter og server.

Tips:

De modne tomater kan erstattes af flåede tomater uden saft. De friske krydderurter kan f.eks. være koriander, ku chai, græsk karse og basilikum.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)

Opskriften er vist 7572 gange,
og udskrevet 125 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2009-05-13 17:40:02
Jeg tror nu jeg vil nøjes med blot 24 timers marinade... i køleskabet. For en gangs skyld vil jeg prøve en tajine hvor kødet ikke er begyndt at blive grønligt.