Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hakket oksekød på spyd serveret med auberginatoast og tomatsalsa

Hakket oksekød på spyd serveret med auberginatoast og tomatsalsa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
 Kødboller:
700 g.hakket oksekød (8 - 10% fedt)
1 fedhvidløg
1 bdt.persille
1 tsk.spidskommen
1 tsk.salt
 friskkværnet peber
16 træspyd
 
 Toast:
8 skiveraubergine, ½ cm tykke
8 skiverflûtes
8 skiverfetaost i krydderurteolie (eller anden gedeost)
1 bdt.basilikum
 friskkværnet peber
 
 Tomatsalsa:
6 mellemstoretomater
1 fedhvidløg
1 forårsløg
2 spsk.bredbladet persille
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kødboller:
Begynd med at lægge de 16 træspyd i en skål med vand. Så brænder de ikke senere, når de kommer på grillen.

Det hakkede kød blandes med lidt salt i en skål og røres til en fast klump. tilsæt hakket hvidløg, hakket persille, spidskommen og friskkværnet peber.

Form kødet til 16 små ovale kødboller. Stik et træspyd i hver af dem og klem farsen godt fast. Pensl grillristen med lidt olie og grill kødbollerne et par minutter på hver side. Tag dem af og hold dem varme under noget stanniol.


Auberginertoast med feta:
Læg aubergineskiverne på et viskestykke og drys dem med groft salt, så det meste af væden trækkes ud. Lad dem ligge ca. 10 minutter og børst så det nu våde salt af.

Brødskiverne og aubergineskiverne pensles med lidt olie og grilles herefter. Når brødskiverne ser ristede ud, tages de af og anbringes på et serveringsfad.

Når aubergineskiverne er godt brune, tages de af. Anbring en skive fetaost oven på hver skive flûtes og læg en aubergineskive på toppen. Pynt med lidt basilikum og friskkværnet peber og hold de færdige toasts lune på et stykke af grillen, hvor der ikke er kul under.


Tomatsalsa:
Vask tomaterne og hak dem fint. Hak også hvidløgsfed og forårsløg fint. Kom alle delene i en skål og tilsæt persille og olivenolie. Rør rundt så alle dele blandes og smag til med salt og peber.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9577 gange,
og udskrevet 134 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu