Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Steaks af entrecote med romesco-salsa, helestegte hvidløg og bagte kartofler

Steaks af entrecote med romesco-salsa, helestegte hvidløg og bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Okseentrecote

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :





Ingredienser:
 Steaks:
4 steaks à 180 - 200 g (skåret af entrecotestykket fra højreb)
 
 Salat:
2 røde peberfrugter
1 spsk.paprika
1 fedhvidløg
80 g.mandler uden skind
4 spsk.olivenolie
 
 hvidløg:
4 helehvidløg
4 stk.stanniol til indpakning
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
6 storebagekartofler
8 skiverchorizo(pølse) (½ cm tykke)
8 skiveraubergine (½ cm tykke)
8 skiversquash (½ cm tykke)
8 forårsløg
2 spsk.olie
1 godt brød
 
 


Opskrift:

Steaks:
Når alt andet er færdigt, kommes de 4 steaks på grillen og får 3 - 4 minutter på hver side. En god regel er altid, at når der pibler lidt rød kødsaft op, er steaken medium. Når kødsaften er klar, er steaken gennemstegt.

Romesco-salat:
Salsaen bliver kraftigere og bedre af at stå, så lav den gerne dagen før - den kan fint holde sig i køleskabet helt op til 3 dage.

Begynd med de 2 peberfrugter. De halveres, og kernerne fjernes. Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og kom dem i en 250 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Tag dem ud af ovnen og kom dem i en plasticbøtte med løg og lad dem afkøle der - så bliver skindet lettere at fjerne.

Fjern nu skindet og hak frugtkødet fint. Mandlerne - uden skind - ristes i ovnen ved 150 grader i 8-10 minutter. De hakkes fint og blandes med peberfrugtkødet i en passende skål.

Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Bland det i en lille skål med paprika og olie. Kom det hele over i skålen til peberfrugt og mandler - rør godt rundt, så alt blandes, og smag til med salt. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste dag - eller i det mindste et par timer.

Bagte hvidløg:
De hele hvidløg krydres med lidt salt og peber og pakkes ind i stanniol hver for sig. Bages på den varme grillrist i ca. 35 minutter, til de er møre. Husk at vende dem ofte.

Tilbehør:
De 6 bagekartofler skrubbes rene og halveres på langs. Pensl dem med lidt olie og kom dem på grillen i ca. 30 minutter til de er møre - vend dem af og til.

Skiverne af chorizo, aubergine, squash og de hele forårsløg pensles også med lidt olie og grilles, til de er gyldne.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 25783 gange,
og udskrevet 515 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kristinna  -  0000-00-00 00:00:00
OH MY GOD! Det her er nok en af de bedste retter i mit liv.. Lavede til 12 mennesker, og fik konstant ros for den.. Den ligger klart på min top 10.. =) Kan anbefales til alle!!