Lammesteg med flødekartofler

Lammesteg med flødekartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.lammetyksteg
 olie til stegning
 salt
 peber
1 fedhvidløg, knust
100 g.brune champignon
250 g.pillede rosenkål
1 kvistfrisk rosmarin (1 tsk tørret)
1.25 l.piskefløde
2 bagekartofler i skiver
 salt
 peber
 Muskatnød, stødt
 maizena
 
Opskrift:
Kartoflerne koges op med piskefløden, salt, peber og lidt reven muskatnød.

Lægges i ildfast fad og bages i ovn ved 180 grader i ca. 40 min. Lammestegen krydres og brunes sammen halvdelen af rosmarinen og det knuste hvidløg.

Tilsættes ca. 3 dl vand/bouillon og kommes herefter i ovn ved 180 grader i ca. 12-14 min. Imens koges rosenkål møre. Stegen tages ud og trækker yderligere 5-6 min.

Væden sigtes over i en skål. I en lille gryde sauteres champignon med resten af rosmarinen, tilsættes den gemte væde og koges godt igennem. Jævnes og smages til.





karakterer:
Opskriften er vist 29427 gange,
og udskrevet 560 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-03-30 10:53:38
Den med rosenkål til var en fin ide, jeg har ofte manglet lidt grøntsager til denne ret. Det skal prøves i aften