Skallen af en økologisk citron, kun det gule skåret i meget fine strimler Skallen af en økologisk citron, kun det gule skåret i meget fine strimler
25
groft knuste sorte peberkorn (knus ikke kornene, før de skal bruges)25 groft knuste sorte peberkorn (knus ikke kornene, før de skal bruges)
En 2-3 mm tyk skive lufttørret skinkespæk (tyrolerspeck), skåret i fine, ensartede tern En 2-3 mm tyk skive lufttørret skinkespæk (tyrolerspeck), skåret i fine, ensartede tern
Lidt friske timianblade Lidt friske timianblade
Et lille tyndt skivet skalotteløg Et lille tyndt skivet skalotteløg
Mørbraden marineres, gerne fem-seks timer med rosmarin, citron og timian.
Grilles herefter på en godt varm grill til centertemperaturen når op på ca. 70 grader (brug en stegenål). Regn med ca. 10-15 minutter. Lad den herefter hvile på en rist, let tildækket. Skær den i pæne skiver og servér den med nedenstående.
Ærterne:
Skalotteløg, spæktern, de rensede kantareller og timian sauteres i smør. De forskellige ærter samt perleløg tilsættes og sauterer med et par minutter. Derefter tilsættes de fintskårne hjerteblade som ligeledes sauteres med et minuts tid eller to.
Til sidst vendes de fint snittede krydderurter i. Husk salt og peber.
Servér ærterne varme eller lune, evt. vendt med lidt salat. Gerne med masser af rucola.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(11 stemmer)
Opskriften er vist 21885 gange, og udskrevet 448 gange.
Kommentarer
Ane Grethe, Hellum - 0000-00-00 00:00:00 Hvor mange kantareller beregnes der til portionen?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider