Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Blommegrød

Blommegrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Frugtgrød

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Blommegrød, billede 4 Blommegrød, billede 1 Blommegrød, billede 2 Blommegrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Blommer, friske udstenede
5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
3 spsk. Ideal jævning til frugtgrød
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Blommerne vaskes, flækkes, udstenes og koges i vandet under låg ca. 5 min. Mosen sødes med sukkeret.

Ideal jævning og Vaniljesukker røres ud i 1 dl koldt vand og hældes i frugten på en gang og grøden koges 1 min.

Den hældes op, drysse med sukker og afkøles.

Fløde eller mælk serveres til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (44 stemmer)

Opskriften er vist 175525 gange,
og udskrevet 4169 gange.


Energi:
KJ total 3960 (942 kcal)
KJ pr. Pers. 990 (235 kcal)
Vægt ialt 1284 gram
Vægt pr. Pers. 321 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 308 KJ (73 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 18.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-09-11 07:44:15
Kan den fryses ned?


Cecilie  -  2012-08-17 15:34:22
Med lidt mindre sukker - og den er i skabet!


Otto  -  2011-08-12 08:22:21
Hej. Jeg har brugt Maizena jævner til min blommegrød, men den stivner ikke, det er faktisk kun en suppe. Hvorfor virke det ikke. Hilsen Otto


Ellen  -  2009-08-21 16:06:13
Er grøden egnet til at fryse ned?


Per  -  2009-08-11 22:08:41
Jeg mener at ideal jævning kan byttes ud med maixena majsstivelse eller kartoffelmel


clara og sigrid  -  2009-08-04 10:44:49
vi prøver at lave den med miabellaer, men vi syntes opskrivten er skrevet lidt utydligt


Per  -  2008-08-10 17:57:41
Ideal jævning kan skiftes ud med maizane majsstivelse eller kartoffelmel, bruger du kartoffelmel så må grøden ikke kogevidere da den så bliver "lang"


Marianne  -  2008-08-09 16:29:51
Hvad er "ideal jævning", bor i sydfrankrig, så jeg ved ikke hvad det hedder her. Har ellers et flot blommetræ og vil gerne lave lidt "dansk" af frugten. Har I evt. nogle forslag? Det er blå blommer fra Alsace


Connie  -  2007-08-24 16:17:49
Prøv med lidt citron og kanel til en afveksling.


Lars FA  -  0000-00-00 00:00:00
Der er for maget vand ved - brug kun lidt under det halve - ca 2 deciliter - det giver mere smag. Evt. kan stenene også koges med i ca. 30 minutter, hvorpå de tages op. Grøden blendes med stavblender, hvis man vil have grøden ensartet eller bruge den som udpangspunkt for en blommedessert.


Bibelot  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt appelsinjuice tilsat kan undertiden pifte smagen op,hvis man skulle løbe træt i den rene blommesmag