Dessertblommer

Dessertblommer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Frugt

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
750 g.friske blommer eller 300 g svesker + 4 dl vand
15 mandler
 
 Lage:
2.5 dl.vand
125 g.sukker
1.5 dl.sherry
 
Opskrift:
Blommerne skylles og udstenes gennem et snit foroven. Sveskerne skylles, udblødes i vandet nogle timer og udstenes. Mandlerne skoldes, smuttes og flækkes. Der lægges en mandelfilet i hver blomme. Vand og sukker bringes i kog. Halvdelen af blommerne lægges i og koges meget sagte i ca. 5 min. De tages op, før næste hold koges 5 min. Da tilsættes sherry og alle blommerne lægges i gryden og varmes igennem 5-10 min., før der slukkes og dækkes med låg. Blommerne skal ikke koge i sidste omgang. Kompotten afkøles. Den kan drysses med vaniljesukker eller man kan koge et stykke hel kanel med. Flødeskum eller rå creme serveres til.


karakterer:
Opskriften er vist 19539 gange,
og udskrevet 330 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu