Grisetæer med jordskokker og portvinssauce

Grisetæer med jordskokker og portvinssauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Svinekød - Grisetæer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 flækkede grisetæer
 dl.hvidvin
1 gulerod
1 løg
1 porre
1 kvisttimian
1 laurbærblad
 salt
 peber
100 g.svampe, fx Karl Johan, kantareller, shitake eller bøgehatte
25 g.smør
100 g.skinkeklump eller -inderlår
2 æg
½ dl.piskefløde
 timian
1-2 spsk.kalvefond på flaske
2 spsk.hvedemel
5 spsk.rasp
2 spsk.olie
25 g.smør
 
 Jordskokker
500 g.jordskokker
1 dl.piskefløde
 persille
 
 Sauce
½ dl.portvin
2 spsk.kalvefond på flaske
25 g.smør
 
Opskrift:
Kødet:
Bestil grisetæerne hos slagteren et par dage i forvejen.

Skyl grisetæerne og kom dem i en gryde. Tilsæt hvidvin og vand, så det netop dækker kødet. Bring væsken i kog og skum. Tilsæt gulerod, løg og porre skåret i passende stykker samt timian, laurbærblad, salt og peber. Kog grisetæerne ved lav varme og under låg i ca. 3 timer. Lad det afkøle til kødet er lunkent. Når grisetæerne er lunkne, fjernes alle de små ben omhyggeligt - pas på der er mange. Kassér benene. Hak alt det øvrige med en kniv. Rens svampene, hak dem groft og steg dem i smør. Skinkekød i tern, et æg og fløde blendes sammen til en fin fars. Farsen blandes med svampe, hakkede grisetæer, 2 tsk hakket timian og kalvefond. Krydr med salt og peber. Lav 4-8 pølser ved at rulle farsen i film. Læg pølserne i køleskabet i nogle timer, evt. til næste dag. Kom hvedemel på en tallerken. Pisk ægget på en anden tallerken og kom rasp på den tredje tallerken. Vend pølserne først i mel, derefter i æg og sidst i rasp. Steg pølserne gyldne på en pande i olie og smør i ca. 15 minutter.

Jordskokker:
Skræl jordskokkerne og skær dem i 2 mm tynde skiver. Kog dem møre i vand med salt og peber i ca. 10 minutter. Hæld dem i en si og lad dem dryppe godt af. Kom dem i en gryde med fløde. Kog og smag til med salt og peber. Hak persillen, som drysses over ved servering.

Sauce:
Kog portvin ind til det halve. Tilsæt fond og 1½ dl vand. Når det er varmt piskes koldt smør i små tern i saucen. Smag saucen til.


Suppen sies og bruges til fx grønkålssuppe, hvidkålssuppe eller kartoffel-porresuppe I stedet for timian i farsen kan bruges væde fra trøfler på glas. Ca. 20 g trøfler hakkes og kommes i saucen I stedet for færdigkøbt fond på flaske kan der selvfølgelig bruges hjemmelavet kalvefond. I farsen bruges ½ dl og til saucen bruges 2½ dl, som koges yderligere ind

Giv et godt brød til.

karakterer:
Opskriften er vist 12641 gange,
og udskrevet 204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (35 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-14 17:24:16
Helt ærligt hvor mange af jer 24 der har stemt har lavet denne ret? Opskriften lyder faktisk som om at det her bliver superlækkert og gourmetmad på et højt niveau. Den skal prøves af næste gang jeg falder over et sæt grisetæer.