Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sylte - gammeldags

Sylte - gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Svinekød - Grisehoved

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 Svinehoved
1 kg.Kalvebov eller Svinebov
 Vand
 Salt
3-4 Laurbærblade
3-4 heleNelliker
1 tsk.Peber
1/4 tsk.Allehånde
2 tsk.salt
 


Opskrift:

Svinehovedet skylles og børstes med tørt salt. Øjne, øre- og næsegange fjernes. Hovedet lægges i saltvand natten over, hvorefter det igen børstes og skylles i flere hold vand.


Hovedet sættes over i rigeligt, koldt vand, tilsat salt og laurbærblade.

Når hovedet har kogt ca. 1 time, tilsættes boven. Man kan vælge kalvebov, hvis man ikke ønsker sylten for fed. Suppen skummes omhyggeligt, hver gang den koger op, og kødet koger i alt ca. 3 timer, til det løsner sig fra benene.


Kødet tages op og pilles fra benene i passende stykker, der lægges i en skål skiftevis fedt og magert og lagvis drysset med de blandede krydderier.


Når skålen er fuld, fyldes den op med suppe. Man lægger en tallerken i passende størrelse foroven og herpå et let pres, som holder kødet under suppen.


Når sylten er kold, vendes den ud af skålen. Sylten skæres i skiver og spises med stuvede kartofler eller rugbrød, syltede rødbeder og sennep.

Sylte kan opbevares ca. 14 dage i en lage af halvt eddike og vand.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (20 stemmer)

Opskriften er vist 32819 gange,
og udskrevet 972 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
god smag og fast