Butterdejspakker med laks og spinat

Butterdejspakker med laks og spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Ørred

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Butterdejspakker med laks og spinat, billede 4 Butterdejspakker med laks og spinat, billede 1 Butterdejspakker med laks og spinat, billede 2 Butterdejspakker med laks og spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.hel ørred/laks
300 g.frisk spinat
200 g.cremefraiche
 salt
 peber
 citronsaft
2 pk.frosne butterdejsplader
 
Opskrift:
Skær hoved og hale af fisken og vask den. Pakkes ind i staniol. Bages i ovnen i ca. 45 min.

Imens røres creme fraiche, salt, peber og citronsaft sammen.

Spinaten dampes kort i en gryde til det er faldet sammen.


Når fisken er færdig, det kan man let se ved at kødet falder fra hinanden, skilles kødet fra benene og skindet fjernes.

Rul butterdejen ud på køkkenbordet og skær den i firkanter. Kom lidt af fisken på, derefter lidt spinat og til sidst lidt af creme fraiche-blandingen på toppen.

Luk pakkerne, så de er helt tætte.

Bages på bagepapir ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 5-10 min eller til de er gyldne.

Spises lune, evt. med lidt salat til. Kan sagtens opbevares i køleskab og så varmes til natmad.


karakterer:
Opskriften er vist 84553 gange,
og udskrevet 3046 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2013-01-29 04:53:57
Jeg tog posse og spinat og lavede en flødestuvning krydret med citronskal og muskat, som jeg sammen med ørred bagte ind i filodej - hele plader. Det smagte himmelsk!

Sofie  -  2011-11-14 20:13:56
Kan man lave retten med andet end laks ?

  -  2011-08-12 20:17:22
Super lækker ret, selv børnene spiste med velbehag

joe  -  2007-05-12 13:48:25
denne ret var helt himmelsk

  -  2005-04-19 10:38:28
en gang rejer ovenpå inden den lukkes , gør den endnu bedre, men ellers er den rigtig god -- LB