Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pitia (Kikærtefrikadeller)

Pitia (Kikærtefrikadeller), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :





Ingredienser:
1/4 kg.kikærter
2 løg
6 fedhvidløg
2-3 tomater
1 grøn peberfrugt
4 dl.hvedemel
 vand
 friskhakket basilikum
 friskhakket dild
 salt
 peber
 


Opskrift:

Kikærterne lægges i blød natten over i rigeligt vand. Lad ærterne dryppe godt af og kværn dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, tomater og grøn peber. Massen røres til fars med mel, vand og krydderier - konsistensen skal være omtrent som til almindelig dansk frikadellefars. Farsen formes til frikadeller og steges på panden i rigelige mængder olivenolie.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)

Opskriften er vist 29512 gange,
og udskrevet 978 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Jan  -  2013-05-14 12:26:28
Jeg spørger også : "skal kikærterne ikke koges før de blendes?"


Nanny  -  2012-01-23 10:48:12
Kikærterne skal IKKE koges til denne opskrift, da kikærtefrikadellerne bliver stegt, ligesom når man laver falafel, der heller ikke skal koges først - Det er kun hvis kikærterne ikke bliver yderligere tilberedt, at de skal koges - såsom når man laver hummus.


  -  2011-03-03 20:11:39
jo kikærter skal altid koges før brug.. der står på emballagen hvordan.. man kan dog købe kikærter på dåse som er kogt og klar til brug. måske er det sådan nogen der er tænkt på her?


Bodil, Kbhvn  -  2010-08-06 15:18:43
I henhold til ovenstående råd halverede jeg meltilsætningen. Fint resultat.


Kathrine  -  2009-09-30 15:23:10
man kan også bruge kikærtemel, kan købes hos de asiatiske grønthandlere


Line  -  2009-05-13 20:40:15
Alt alt for meget mel!!!


Susanne H M  -  2009-02-16 17:09:28
En fin opskrift. Jeg foretog to små ændringer uden at vide, om de forbedrede noget. Erstattede ca halvdelen af melet med grovbrøds-rasp og tilføjede en æggehvide, for at "holde lidt styr på tingene". PS.Flere kikærte opskrifter (bla a denne her)kommer ikke frem hvis man indtaster kikærter som kode ord, men dog hvis man blot skriver kikært


kal  -  2008-02-17 16:02:57
skal kikærterne ikke koges før de blendes?