Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekrone med kraftig pesto og rösti

Lammekrone med kraftig pesto og rösti, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 4 Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 1 Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 2 Lammekrone med kraftig pesto og rösti, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 lammekroner a 300-350 g.
 rosmarin
 hvidløg
 salt
 peber
 
 Rösti:
1000 g.bagekartofler
 olivenolie
 salt
 peber
 
 Pesto:
100 g.grønne krydderurter
100 g.friskrevet parmesan
25 g.pinjekerner
1 fedhvidløg
5 dl.olivenolie
 


Opskrift:

Lammekronerne afpudses for fedt og sener og brunes af på panden.

Kartoflerne skrælles og rives på den fine side af et råkostjern, formes som hakkebøffer og steges på en pande i olivenolie.

Krydderurterne blendes med olie, parmesan, hvidløg og pinjekerner til en lind af masse.

Kødet steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter, hviles herefter stegetiden, og trancheres herefter ud.

Tips:

Er du så heldig at kunne skaffe et helt stykke lammeryg udskåret til lammekrone, så formes ryggen som en lille kongekrone (så ribenene vender opad som takkerne på kronen) og fastgøre med et stykke bomuldssnor.

Denne ret præsenterer sig bedst, hvis den bliver trancheret foran gæsterne, sådan at de kan se hvilken flot arbejde de er blevet gjort i køkkenet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 52855 gange,
og udskrevet 1463 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2008-04-05 17:48:51
En lammekrone er lammeryggen som er flækket og rygbenet fjernet, ribbenene er skåret fri for kød. Beregn 300-350 g. pr. person