Karrykikærter med pasta

Karrykikærter med pasta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Kikærter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Karrykikærter med pasta, billede 4 Karrykikærter med pasta, billede 1 Karrykikærter med pasta, billede 2 Karrykikærter med pasta, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
330 g.tørre kikærter
 
300 g.pasta
 
2 løg
2 gulerødder
150 g.knoldselleri
1 madæble
1 bdt.hakket persille
1 l.mælk
2 tsk.karry
 hvedemel
 
Opskrift:
Kikærterne sættes i blød natten over, min. 12 timer.
Vandet hældes fra og kikærterne skylles og bringes i kog i friskt vand.
Koger møre ca. 1 time.

Pastaen koges al dente.

Løg, selleri, gulerødder hakkes i mindre stykker. Olien varmes og tilsættes karry + salt. De hakkede grønsager svitses et kort øjeblik. Æblet skæres i mindre stykker og svitses med. Mel drysses over under omrøring. Mælk tilsættes lidt efter lidt under omrøring. Når sauces er jævn og varm, tilsættes kogte kikærter og persille. Det hele småsnurrer 3-4 min. og smages til med salt.

Serveres på pasta m. frisk persille, evt. med råkost som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 45342 gange,
og udskrevet 906 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-28 13:03:33
Der står jo i opskriften de skal stå i blød : )

  -   2008-08-08 13:13:46
en inspirerende ret, men normalt skal kikærter jo stå i blød, det er lidt forvirrende når der står "tørre kikærter"