Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammekrone med hvidløg og timian

Lammekrone med hvidløg og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekrone

Højtid: Påske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lammekrone med hvidløg og timian, billede 4 Lammekrone med hvidløg og timian, billede 1 Lammekrone med hvidløg og timian, billede 2 Lammekrone med hvidløg og timian, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 lammekroner a 350 g.
6 storefed hvidløg
2 spsk.honning
 salt
 peber
2 kvistetimian
 olivenolie og smør til bruning
 
 Jordskokker a la creme:
500 g.jordskokker
4 dl.piskefløde
 salt
 peber
 


Opskrift:

Lammekronerne pudses af for fedt og sener. Gem afpudset til fond.

Lammekronerne brunes i smør og olie på panden og lægges i et ovnfast fad. Krydres med salt og peber.

Hvidløgene rives groft (evt. knuses) Blandes med honning, salt, peber og timian. Blandingen smøres henover kødet.

Sættes i en 200 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter.

Kødet skal hvile mindst i 15 minutter før det skæres ud.

Afpudset brunes af på panden. afpuds og fedtstof hældes i en lille gryde og overhældes med vand. koges ind til en fond.
Væden fra fadet kan også hældes i.

Gryden får lov til at stå lidt tid så fedtet kan samle sig på overfladen. Mel drysses over og røres godt ind.

Saucen sigtes og smages til med salt og peber.

Jordskokker a la creme:
Jordskokkerne skrælles og skæres i i 2-3 mm. tynde skiver som lægges i en gryde. piskefløde hældes over og det bringes i kog og koger ca. 15 minutter til fløden tykner.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (99 stemmer)

Opskriften er vist 283390 gange,
og udskrevet 7208 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

info  -  2016-09-04 15:23:26
Delikat,smag,duft,ekstrem nydelse. Skal det være det absolut friskeste lammekød,til meget fornuftige priser findes det ikke bedre end hos. Alhoda Slagter- Nørrebrogade 193, han kan varmt anbefales,jeg har handlet gennem en årrække og er ikke stødt på højre kvalitet.VELBEKOMME!!!!!


Klaus R.H.  -  2016-02-24 12:13:37
jeg har serveret denne fortrinlige lammekrone til en rund fødselsdag - gæsterne drømmer stadigvæk om denne herlige ret. Tak for en god opskrift - kan varm anbefales, jeg server flødekartofler i sted for jordskokker.


Laila  -  2016-01-25 08:25:49
Det blev bare super godt--- den skal bruges igen:-)


helle  -  2015-03-01 20:02:40
Lammekrone det er bare super .....perfekt stykke kød her ikke fået så mørt kød før ...mums .......


  -  2013-09-27 14:47:27
Oprindelsesland: New Zealand


Lars R  -  2011-10-09 15:36:39
Disse skønne Lammekroner holder hele vejen med en gang god asparges/ærte/mynte risotto :D


Jane  -  2011-04-17 15:59:27
Super opskrift


Per  -  2009-04-10 16:02:01
Er du ikke så meget for det søde, så prøv at skifte honningen ud med sennep.


Per  -  2008-04-05 17:46:41
Tilbehøret kan være halve bagte løg og kartofler samt brønne bønner eller ærter, eller persillevendte aspargeskartofler.


Per  -  2008-04-05 17:45:24
De lammekroner du som regel kan købe i supermarkedet består af 2 lammekroner i en pakning, vægt 6-700 g. og det passer til 2 personer, altså en lammekrone på 300-350 g. pr. person.


w  -  2007-08-10 17:22:59
Det smager skønt, -