Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt skovdue med svampesauce

Helstegt skovdue med svampesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Øvrige VildtFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Helstegt skovdue med svampesauce, billede 4 Helstegt skovdue med svampesauce, billede 1 Helstegt skovdue med svampesauce, billede 2 Helstegt skovdue med svampesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 unge skovduer
 
1 kg.marksvampe
1 dl.dijonsennep
250 g.smør
2 dl.kalvebouillon
1 bdt.bredbladet persille
 


Opskrift:

Rens duerne for evt.. blod og fjerrester og skyl dem indvendigt under den kolde hane. Dup dem tørre, smør dem med lidt olie og steg dem i ovnen ca. 20 min. ved 225°. Skær så lårene fra og lad dem stege ca. 10 min. til. Imens kan du lave saucen. Svampene renses og skylles grundigt og dampes tørre i bunden af en gryde. Hak dem fint med en god kniv og hæld dem tilbage i gryden sammen med sennep og kalvefond.

Når det hele har simret ca. 5 min. kommes smørret i skiver og til slut smages der til med salt og peber. Lige før serveringen kommes den hakkede persille i. Læg en hel due plus lårene på hver sin tallerken, pynt med lidt af persillen og en skefuld sauce.

Tilbehør:
Friske kogte grøntsager og ovnstegte kartofler i skiver.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)

Opskriften er vist 40245 gange,
og udskrevet 951 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2015-01-11 14:16:43
Det skulle være muligt at se på duerne om det er unge eller gamle når de er med hoved. Duerne her er det meningen at de skal være rosastegte.


jan. s.  -  2012-07-08 13:38:11
de skal steges i gryde mindst 1,5 time med god rødvin og ikke vi ovn. hej


kurt  -  2010-01-06 00:07:58
nogle er så seje at de er næsten uspiselig selv efter 2 timers kog/steg min erfaring gennem et langt jagtliv mvh kurt


grenå  -  0000-00-00 00:00:00
Ville ikke drømme om at stege duerne så kort tid. Hvis de ikke er fra fangenskab, kan man jo ikke vide hvor gamle de er når de skydes. Jeg steger altid 2 t. (bitter sej erfaring.)