Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Duemousse

Duemousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : Øvrige VildtFugle - Due - Duer

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :





Ingredienser:
3 duer
1 gulerod
1 løg
1 krydderurtebuket
150 g.kyllingelever
400 g.gåsefedt
3 cl.rivesaltes
15 g.enebær
 salt
 peber
 


Opskrift:

Duerne tømmes og udbenes. Læg levere og hjerter til side. Knus skrogene og kom dem i en gryde. Brun dem i en spsk. gåsefedt, tilsæt derefter den skrællede gulerod og det pillede løg, begge hakket, samt krydderurtebuketten. Dæk det med vand og lad det koge uden låg i 1 time.

Imens hakkes røget flæsk samt duernes kød, hjerter og levere, kyllingelevere og enebær fint i en kødhakkemaskine. Gåsefedtet smeltes, og en tredjedel af det tilsættes det hakkede kød med en smule salt. Hæld denne blanding i en postejform, læg låg på og bag den i vandbad i en forvarmet ovn ved 180 grader i 2 timer.

Imens hældes duefonden gennem en sigte og koges derefter ind til den har en sirupsagtig konsistens. Når kødblandingen er bagt, tages den ud af ovnen og røres sammen med den indkogte fond. Det hele passeres gennem en finmasket sigte.

Rør moussen glat og ensartet med et piskeris i en skål, anbragt i en større skål med isterninger; tilsæt lidt efter lidt næsten resten af det smeltede gåsefedt. Til sidst røres Rivesaltes og peber i moussen. Den smages til med salt. Hæld moussen i en postejform og dæk overfladen med et tyndt lag fedt.

Sæt formen i køleskab i 24 timer.

Den serveres som kold forret med ristede skiver landbrød.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 13829 gange,
og udskrevet 119 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

hasse  -  2011-02-02 23:55:33
puha...nu klokken 12 om aften/natten og moussen er færdig og lige hældt på form. syntes den virker ret tynd med håber alt fedtet for det til at stivne. jeg må se i morgen..smagen fejlet intet. god vildtsmag