Duemousse

Duemousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 duer
1 gulerod
1 løg
1 krydderurtebuket
150 g.kyllingelever
400 g.gåsefedt
3 cl.rivesaltes
15 g.enebær
 salt
 peber
 
Opskrift:
Duerne tømmes og udbenes. Læg levere og hjerter til side. Knus skrogene og kom dem i en gryde. Brun dem i en spsk. gåsefedt, tilsæt derefter den skrællede gulerod og det pillede løg, begge hakket, samt krydderurtebuketten. Dæk det med vand og lad det koge uden låg i 1 time.

Imens hakkes røget flæsk samt duernes kød, hjerter og levere, kyllingelevere og enebær fint i en kødhakkemaskine. Gåsefedtet smeltes, og en tredjedel af det tilsættes det hakkede kød med en smule salt. Hæld denne blanding i en postejform, læg låg på og bag den i vandbad i en forvarmet ovn ved 180 grader i 2 timer.

Imens hældes duefonden gennem en sigte og koges derefter ind til den har en sirupsagtig konsistens. Når kødblandingen er bagt, tages den ud af ovnen og røres sammen med den indkogte fond. Det hele passeres gennem en finmasket sigte.

Rør moussen glat og ensartet med et piskeris i en skål, anbragt i en større skål med isterninger; tilsæt lidt efter lidt næsten resten af det smeltede gåsefedt. Til sidst røres Rivesaltes og peber i moussen. Den smages til med salt. Hæld moussen i en postejform og dæk overfladen med et tyndt lag fedt.

Sæt formen i køleskab i 24 timer.

Den serveres som kold forret med ristede skiver landbrød.

karakterer:
Opskriften er vist 16372 gange,
og udskrevet 165 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-02-09 12:53:10
bliver altså nødt til at sige at den her opskrift er mega forvirende, hvor kom det hakkede løg fra, der står bare løg + man knuser aldrig skrog da det vil resultere i bensplinter i maden, også selvom det sigtes, vil du undgå splinterne skal du passere det igennem etamin

  -   2011-02-02 23:55:33
puha...nu klokken 12 om aften/natten og moussen er færdig og lige hældt på form. syntes den virker ret tynd med håber alt fedtet for det til at stivne. jeg må se i morgen..smagen fejlet intet. god vildtsmag