Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Skovduebryster stegt i net med roquefort glaserede sølvbeder

Skovduebryster stegt i net med roquefort glaserede sølvbeder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Øvrige VildtFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
4 skovduer (tamduer, gråand og anden fjærkræ kan anvendes)
 
 farsen:
4 spsk.hakket kød af okse eller vildt
1 spsk.foie gras af and, hvis muligt.
1 spsk.creme fraiche
4 tørrede morkler
2 spsk.reven æble
 salt
 frisk malet hvid peber
 
 Saucen:
 skrog og lår fra duerne
1 godt glas portvin
2 spsk.god vinaigre
1 skalotteløg
 lidt selleri top
 lidt olie til stegning
 
 Tilbehøret
2 stænglersølvbede med top
1 dl.hvidvin
2 fedhvidløg
1 spsk.roquefort
1 spskskalotteløgfint hakket
20 perleløg
20 svampe, gerne skovsvampe i sæson
 frisk merian ell. anden krydderurt
 Fedtnet til at pakke duebrysterne i
 


Opskrift:

Skær brysterne af duerne og fjern skindet.Rør farsen sammen med de opblødte hakkede morkler og reven æble. Læg brysterne sammen to og to med en skefuld fars i mellem. Pak brysterne ind i lidt rigelig fedtnet. Stil i køl til de skal steges.

Saucen tilberedes ved at hakke dueskroget og lårene godt. Rist det i en gryde med lidt olie eller dyrefedt. Tilsæt de fint delte løg og selleritop. Bland godt og kog af med portvin til det er næsten kogt væk. Tilsæt vand eller tynd bouillon, så det lige dækker og lad det koge sagt i nogle timer til alt smag og kraft er i bouillonen. Sigt og pres det i sigten, så alt god kraft komme med. Kog denne sauce ind til god smag.

Tilbehøret:
Del sølvbederne i blad og stilk. Skyl og skær stilkene i passende længde. Blancher sølvbede bladene i let saltet vand. Afkøl i koldt vand og pres fri for væde. Stilkenen koges møre i ½ vand og ½ hvidvin med lidt salt og hvidløgsfedene, som er snittet. Koge tid ca. 20 minutter under låg.

Hertil kan forberedes dagen i forvejen.

Kom duerne på en pande og steg i 8 minutter i en 200 grader varm ovn. Lad dem hvile 5-10 minutter. Lige før serveringen steges duebrysterne hårdt på en pande, så alt fedtnet forsvinder og krydres med salt og peber.

Sølvbederne varmes i lidt af kogelagen og roqueforten pureres gennem en sigt ned i væsken. Sølvbede bladene varmes og krydres med hakket skalotteløg, salt og peber. Perleløgene dampes i egen sky og bydes til sammen med ristede svampe.

Anret duebrystet på sølvbede bladene, fordel den varme sauce over og servere sølvbede stænglerne til, anrettet med svampe og løg.

Kogte kartofler kan fint serveres til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 12957 gange,
og udskrevet 201 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu