Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg)

Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Øvrige VildtFugle - Due - Duer

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg), billede 4 Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg), billede 1 Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg), billede 2 Duer stegt i gryde anrettet på salat (Duesteg), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 duer
2.5 dl.tør hvidvin
1 kvist.timian
2 dl.piskefløde
2 tsk.dijonsennep
 Frisk salat efter ønske (gerne lidt krydret salat)
1 lillee bundt bredbladet persille
 olivenolie til stegning
 salt
 peber
 


Opskrift:

Varm lidt olivenolie i en gryde og brun duerne på alle sider. Krydr med salt og peber.

Tilsæt hvidvin og timian og lad det simre 2 - 3 minutter. Tilsæt 1 ½ kop vand og lad det simre yderligere under låg 10 - 12 minutter. Vend duerne undervejs.

Sigt fonden og kog den med fløde og sennep. Smag til med salt, peber og masser af hakket bredbladet persille. Parter duerne og anret dem på fire tallerkner ovenpå lidt frisk salat og ved servering kommes den gode sauce henover.

Server evt med kogte kartofler til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (23 stemmer)

Opskriften er vist 61055 gange,
og udskrevet 1407 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Inger  -  2016-07-14 14:04:33
Meget god sovs, men stegetiden skal være ca. 2 timer, selv med unge duer


Bente  -  2013-05-27 10:33:56
Kom en snaps i gryden når i steger, så bliver duerne møre.


Mads  -  2011-12-21 20:20:47
Der er generelt to typer duer som bruges til mad; jagtduer (vilde duer) og squab (opdrættede dueunger). Vilde duer vil altid være sejere i kødet. Først og fremmest fordi de er blevet skudt når de allerede har fløjet en del. Desuden aner man ikke om det er en ung og mør due man har skudt eller om det er en gammel og sej due. Squab er dueunger som traditionelt bliver slagtet før de er fløjet fra reden eller kort tid efter. Hele idéen er, at når duerne ikke har fløjet så er musklerne ikke blevet seje endnu. (dueunger er næsten lige så store som deres forældre når de forlader reden). Generelt: vilde duer er sejere end opdrættede duer og ældre duer er sejere end unge duer. Derfor kræver ældre duer og vilde duer væsentligt længere tilberedningstid.


Per  -  2011-11-25 11:13:09
Som andre også skriver så er tiden ikke nok til at få møre duer, og duer har jeg ikke kendskab til at man servere lyserøde. Vi brugte dueunger, og her var 1 time nok, men gamle duer kan du nogle gange koge på en hel dag uden de bliver rigtig møre. Du skal så blot huske at holde øje med gryden at den ikke koger tør, og tilsæt ekstra væde undervejs, lidt af gangen.


Lotte S  -  2010-10-22 15:10:23
Super dejlig opskrift, husk det er ikke til at se hvor gamle duerne er så beregn ekstra tid til dem der skal have mere end de ca. 2 timer.


helle  -  2010-10-21 05:41:52
Er 15 min nok? Første gang jeg stegte duer gav jeg dem 1 time, og de var slet ikke møre. Efterfølgende fik jeg at vide at de skulle ha haft2 timer!!!!!


  -  0000-00-00 00:00:00
for lidt stegetid