Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Duer med braiseret kartoffelkål

Duer med braiseret kartoffelkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 duer
1 spsk.smør
1 spsk.olivenolie
 salt
 peber
800 g.faste kartofler
½ spidskålshoved
4 gulerødder
4 fedhvidløg
4 rødløg
 evt mere olie
2 dl.hvidvin
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun duerne grundigt i smør og olie i en stor sauterpande, så alle sider er lysebrune. Drys dem herefter med salt og peber. Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger. Snit kålhovedet i små firkantede stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker. Løg og hvidløg pilles og skæres i passende stykker. I samme sauterpande fra før, muligvis tilsat lidt mere olie, kommes nu alle grønsagerne, der steges ved moderat varme, til de begynder at tage farve, men endelig ikke at brune. Hvidvin, salt og peber tilsættes da, og grønsagerne kommes i en lille bradepande eller et stort ildfast fad. Duerne lægges ovenpå, og det hele sættes i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter til duerne er svagt rosa inde midt i brystet. Ser låret stadig meget rødt ud, skæres brysterne fra og gemmes i folie, mens skroget med lårene på steger videre i ovnen med grønsager i ca. 15 minutter til. Ved serveringen portionsanrettes urterne sammen med brystet skåret i skiver på skrå og med låret inkl. ben, der lige løsnes fra resten af skroget. Saften fra urterne gives til som dyppelse.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12109 gange,
og udskrevet 352 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu