Bøf stroganoff 05
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kød og bacon i tykke strimler, der ristes i margarine, til det er gyldent. Hakket løg ristes med til sidst. Gryden tages fra varmen.
Paprika tilsættes. Gryden varmes igen. Rensede champignoner deles, hvis de er store og blandes i under omrøring. Når svampene falder sammen, hældes suppe og tomatpuré i. Modne tomater skoldes, flås, deles og udkernes. De lægges i gryden. Retten steger ganske sagte under låg 15 minutter, hvis man ofrer filet eller mørbrad, men ca. 1½ time, hvis retten er lavet af inderlår. Skyen koges op og jævnes, creme fraiche eller fløden dryppes i. Retten smages til og serveres med kartoffelmos. Tips: Bøf Stroganoffkan mørne i ovn ved 165 grader under låg. Der kan lægges strimler af bacon øverst. Man kan lige før serveringen drysse nyristede champignoner over, men der skal champignoner i fra begyndelsen for at give smag. |
|
Opskriften er vist 159420 gange,
og udskrevet 4433 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (27 stemmer) |
|
Kommentarer Heltsikkertdu - 2009-12-11 15:53:01 hold nu lige op med alle de syge slanke bemærkninger - det her er stroganoff - man kan IKKE bruge andet end oksekød og oksekød er altså MAGERT. Hvis du bruger andet kød bliver det en ANDEN RET , og ALDRIG stroganoff, så kald den da for hulen sammen-kogt-med-kalkun. Det der gør retten fed er brugen af smør, margarine, fløde eller creme fraiche. Hvis i ikke kan lide RIGTIG mad så hop over i salatbaren, så er der mere føde til os andre :-P Per - 2007-09-29 13:29:18 For at opnå den bedste bruning af kødet bør væden der trækker ud fra kødet hældes fra, ikke hældes ud men gemmes og tilsættes sammen med suppen, der tilsættes vand efter behov mens retten simre. kboesen - 2005-01-01 01:01:01 skal du slanke dig, kan du med fordel anvende kalkunkød istedet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne