Bøf stroganoff 05

Bøf stroganoff 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Bøf stroganoff 05, billede 4 Bøf stroganoff 05, billede 1 Bøf stroganoff 05, billede 2 Bøf stroganoff 05, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.oksefilet, mørbrad eller inderlår
2 skiverbacon
50 g.margarine
1 løg, finthakket
1 tsk.paprika
250 g.champignoner
1/4 litersuppe
1 dl.tomatpuré
3-4 tomater
1 dl.creme fraiche eller fløde
 salt
 peber
Opskrift:
Skær kød og bacon i tykke strimler, der ristes i margarine, til det er gyldent. Hakket løg ristes med til sidst. Gryden tages fra varmen.

Paprika tilsættes. Gryden varmes igen.

Rensede champignoner deles, hvis de er store og blandes i under omrøring.

Når svampene falder sammen, hældes suppe og tomatpuré i. Modne tomater skoldes, flås, deles og udkernes. De lægges i gryden.

Retten steger ganske sagte under låg 15 minutter, hvis man ofrer filet eller mørbrad, men ca. 1½ time, hvis retten er lavet af inderlår.

Skyen koges op og jævnes, creme fraiche eller fløden dryppes i. Retten smages til og serveres med kartoffelmos.

Tips:

Bøf Stroganoffkan mørne i ovn ved 165 grader under låg. Der kan lægges strimler af bacon øverst. Man kan lige før serveringen drysse nyristede champignoner over, men der skal champignoner i fra begyndelsen for at give smag.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på bøf stroganoff

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (26 stemmer)

Opskriften er vist 152912 gange,
og udskrevet 4352 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Heltsikkertdu  -  2009-12-11 15:53:01
hold nu lige op med alle de syge slanke bemærkninger - det her er stroganoff - man kan IKKE bruge andet end oksekød og oksekød er altså MAGERT. Hvis du bruger andet kød bliver det en ANDEN RET , og ALDRIG stroganoff, så kald den da for hulen sammen-kogt-med-kalkun. Det der gør retten fed er brugen af smør, margarine, fløde eller creme fraiche. Hvis i ikke kan lide RIGTIG mad så hop over i salatbaren, så er der mere føde til os andre :-P

Per  -  2007-09-29 13:29:18
For at opnå den bedste bruning af kødet bør væden der trækker ud fra kødet hældes fra, ikke hældes ud men gemmes og tilsættes sammen med suppen, der tilsættes vand efter behov mens retten simre.

kboesen  -  0000-00-00 00:00:00
skal du slanke dig, kan du med fordel anvende kalkunkød istedet