Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Aztekeris

Aztekeris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
60 g.sukker
3 æggeblommer
1 brevvanillesukker
1/4 l.piskefløde
½ kopstærk kold kaffe
1 likørglasmokkalikør
 Husblas
½ l.vand
100 g.rå kaktusfigenpuré
3 æg
50 g.sukker
 Saft af en halv citron
50 g.mel
2 knusteisvafler
1 knivspidskanel
 


Opskrift:

Denne iskomposition består af 3 lag. Nederste lag: Opløs sukkeret i kaffen. Æggeblommer og sukker røres til skum, og den lunkne kaffesukkeropløsning røres i. Til slut tilsættes likør. Efter afkøling vendes det stiftpiskede flødeskum i, og det hele hældes i en flad lerform. Dybfryses i 6 timer. Mellemste lag: Smelt 6 blade husblas i lidt vand, og kom lidt efter lidt resten af vandet i. Efter gelering blandes kaktusfigenpuréen i. Øverste lag: Æggeblomme, sukker og citronsaft røres, til det skummer. Melet røres i og de stiftpiskede hvider vendes i. Smør en buddingform med smør og drys formen med de knuste isvafler. Fyld massen i. Opvarmes tre kvarter i vandbad. Stryg et tykt lag budding ud på et stykke sølvfolie. Buddingen afkøles, skæres ud i portionsstykker med en fugtig kniv. Den halvfrosne mokkamasse tages ud af formen (læg et varmt viskestykke omkring). Smør et tykt lag gelé-kaktusfigenpuré på, og læg buddingstykker øverst. Pensles med æg og bages et øjeblik i grillovnen.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 9794 gange,
og udskrevet 112 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2007-08-26 09:48:52
Et brev vanillesukker er vist 10 g.