De hele æg og æggeblommerne piskes kraftigt med sukkeret.
Fløden (1/2 piskefløde og 1/2 sødmælk el. 2/3 piskefløde og 1/3 sødmælk kan anvendes) koges med den flækkede vanille i 10 min. og hældes i de sammenpiskede æg og sukker.
Alt hældes nu tilbage i gryden og piskes igen, indtil det kommer på kogepunktet. Cremen hældes hurtigt og under stadig piskning gennem en sigte og piskes atter, til den er kold.
Tips:
Til vanillecremeis kan, når cremen er frosset, tilsættes rå frugt, feks. jordbær, hindbær el. lign. Hvis frugten er syrlig, må sukker tilsættes efter smag.
Hvis cremeisen nedpakkes efter frysning i maskine, bør frugten knuses, inden den tilsættes.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(3 stemmer)
Opskriften er vist 19104 gange, og udskrevet 244 gange.
Kommentarer
pia - 2011-11-02 11:51:53 skulle det ikke være 1/2 l fløde?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider