Vanillecremeis

Vanillecremeis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Is på ismaskine

Hovedingrediens : Krydderurter - Vanille

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
½ dl.fløde
3 heleæg
2 æggeblommer
½ Vaniljestang
50 g.sukker
 
Opskrift:
De hele æg og æggeblommerne piskes kraftigt med sukkeret.

Fløden (1/2 piskefløde og 1/2 sødmælk el. 2/3 piskefløde og 1/3 sødmælk kan anvendes) koges med den flækkede vanille i 10 min. og hældes i de sammenpiskede æg og sukker.

Alt hældes nu tilbage i gryden og piskes igen, indtil det kommer på kogepunktet. Cremen hældes hurtigt og under stadig piskning gennem en sigte og piskes atter, til den er kold.

Tips:

Til vanillecremeis kan, når cremen er frosset, tilsættes rå frugt, feks. jordbær, hindbær el. lign. Hvis frugten er syrlig, må sukker tilsættes efter smag.

Hvis cremeisen nedpakkes efter frysning i maskine, bør frugten knuses, inden den tilsættes.





karakterer:
Opskriften er vist 21608 gange,
og udskrevet 265 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-02 11:51:53
skulle det ikke være 1/2 l fløde?