Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















2 slags is til frugt

2 slags is til frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
 Mælkeis
10 æggeblommer (str. store)
250 g.sukker
2 vanillestænger
1 l.sødmælk
 
 Melonsne
1 æggehvide (str. stor)
3 spsk.florsukker
1 moden netmelon, fx Galia (ca. 1 kg)
50 g.florsukker
2 spsk.friskpresset citronsaft
200 g.friske hindbær
200 g.friske blåbær
 
 Tilbehør:
12 cl.kold, sød hvidvin, fx Sauternes.
 


Opskrift:

Mælke-is:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig "æggesnaps". Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i en gryde sammen med mælk og resten af sukkeret. Bring mælken i kog under omrøring og kog i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld 4 dl af den varme mælk over i "æggesnapsen" under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 1/2 min. eller til den bliver lidt tykkere.Må ikke koge. Køl blandingen. Si den over i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

Melon-"sne":
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt florsukker og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej. Halver melonen og fjern kernerne. Skræl melonen (fjern også den hvide del lige under skrællen). Kom melonkød og florsukker i en food processor/hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. til det er findelt. Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen. Stil de to slags is i køleskabet ca. 40 min. før serveringen.

Ved serveringen:
Anret mælke-isen i kugler på portionstallerkener sammen med hindbær og blåbær. Skrab melon-isen med en ske til en "løs sne" og drys den over. Hæld evt. lidt Sauternes over isanretningerne eller server den til. Server straks.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (72 stemmer)

Opskriften er vist 50517 gange,
og udskrevet 678 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Ole Pedersen  -  2010-07-20 17:30:31
HEY! Du har hugget den opskrift DIREKTE fra Arla! Skam dig!! :(


egon  -  2009-08-13 16:14:54
den smager bedst hvis den får 2 minutter i microovnen


marie  -  2008-04-16 10:44:58
en venlig tanke til karolines køkken - der er opskriften nemlig også i....


Caroline  -  2008-01-03 12:28:05
Den lyder rigtig god!!?.<3 vil prøve at lave den senere!


nina  -  0000-00-00 00:00:00
jeg gjorde en fejl at skaalen med æggesnaps, jeg hældte varm mælk over var af glas og den revnede og meget af isen sivede ud...pas paa


hatice  -  0000-00-00 00:00:00
er enig m clarina, kan man ikk bruge noget letmælk eller sårn noget i den stil..... ;)


hatice  -  0000-00-00 00:00:00
håber det smager som forventet når jeg laver det... HEHE


mette  -  0000-00-00 00:00:00
den smager sku rigitg godt..


Clarina  -  0000-00-00 00:00:00
Kan de laves med andet mælk end sød mælk ?