Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fersken-limeis

Fersken-limeis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
 Halvdelen af fersknerne fra en dåse på ca. 850 g
3 tsk.limesaft, friskpresset
150 g.florsukker
2 tsk.vanillesukker
1 tsk.limeskal, fintrevet
1/4 l.piskefløde
½ l.kærnemælk
 
 Honningmandler
25 g.smør
100 g.mandler, smuttede og flækkede
 dl.akaciehonning
½ dl.vand
 
 Pynt:
 limeskal, fintrevet
 


Opskrift:

Fersken-limeis:
Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en food processor/hurtighakker sammen med limesaft, florsukker og vanillesukker. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Kom ferskenblandingen i en skål og tilsæt limeskal. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt kærnemælk og flødeskum i fersken-blandingen. Hæld blandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isblandingen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Honningmandler:
Smelt smørret i en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. til mandlerne er gyldne. Tag panden fra varmen. Tilsæt honning og vand og rør i blandingen til honningen er smeltet.

Ved serveringen:
Anret fersken-limeis i kugler i portionsglas sammen med de lune honningmandler.

Tips:

Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og læg dem på fx et fladt fad. Stil iskuglerne tildækket i fryseren.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8756 gange,
og udskrevet 147 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu