Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æble-karamel is med franske vafler

Æble-karamel is med franske vafler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Is på ismaskine

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
1 l.økologisk, ufiltreret æblemost
½ l.piskefløde
4 æggeblommer
½ stangvanille
1 spsk.sukker
150 g.butterdej
1 spsk.sukker
1 æg
 


Opskrift:

Æblemosten nedkoges til 1dl. Under den sidste del af nedkogningen røres omhyggeligt, da mosten ellers brænder på, fordi den er ved at karamellisere. Æblekaramellen koges op med piskefløde, den halve flækkede vanillestang og sukkeret. Flødemassen sies og legeres derefter over svag varme med de fire æggeblommer under grundig piskning. Iscremen køres på ismaskine og fryses derefter.

Serveres med franske vafler.
De franske vafler laves ved at udstikke butterdej i passende størrelser. Gennemprik dernæst dejstykkerne med en gaffel, således at det ikke hæver for meget. Den prikkede butterdej pensles med lidt pisket æg og bestrøs med sukker. Vaflerne bages til de er gyldne og sukkeret let karamelliseret. Vaflerne er meget søde, og derfor skal man ikke lade sig friste til at søde iscremen for meget.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 13904 gange,
og udskrevet 241 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu