Italiens Cassata-is

Italiens Cassata-is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Hjemmelavet is

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
3 æg
150 g.sukker
75 g.mel
 
 Parfait:
3 dl.piskefløde
4 spsk.sukker
½ pk.frosne jordbær
4 ananasringe i trekanter
4 spsk.grofthakket chokolade
 
 
Opskrift:
Først bages en rouladebund:
De hele æg piskes med sukker til tykt skum. Heri vendes melet og dejen smøres ud i en papirsform, omkring 25 x 30 cm.

Bagetid:
ca. 8 min. Ved rask varme, 250 grader.

Unden skæres ud til store trekanter, der kan passe til den form, som isen skal fryses i. Der kan også anvendes en skål med runde sider. Skålen er skyllet med vand og drysset med sukker. Heri stilles trekanterne, så spidserne går sammen i bunden af skålen.

Heri hældes
Parfait-isen:
Flødeskummet smages til med sukker, og de frosne lidt optøede jordbær kommes i sammen med ananastrekanterne og grofthakket chokolade. Når isen er kommet i formen, stødes denne i bordet, hvorefter folie eller pergament bindes over skålen, som fryses.

Sænkes få sekunder i varmt vand, inden isen vendes ud på et fad.

PS.
Tag den op af fryseren i god tid inden servering, da de frosne frugter holder godt på kulden.





karakterer:
Opskriften er vist 14112 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-09-29 11:09:50
vidste i at den også var brugt i den gamle renæssance til de aller øverste adelige!!