Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Artiskokker med vinegrette-sauce (Mikroovn)

Artiskokker med vinegrette-sauce (Mikroovn), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Artiskokker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
600 g.artiskokker
2 skivercitron eller limen
 
 sauce:
1 tsk.Dijon sennep
1 spsk.hvidvinseddike
3 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 


Opskrift:

Vrid stilken af så tæt ved bunden som muligt og skær bunden glat. Klip bladspidserne af og fjern de nederste grove blade. Skyld artiskokken godt og vej den. Mikrobølg ved 900 watt mikrobølger i 10 min. Se andre kogetider for større eller mindre portioner under afsnittet Grønsager "grove grønsager" Læg artiskokken med bunden opad i en stor skål. Læg en citronskive over. Dæk med låg eller mikrobølgefilm. Lad artiskokkerne trække i 5 min. efter endt kogetid.

Vinegrette-sauce · Pisk Dijon sennep og hvidvinseddike sammen. · Tilsæt olien lidt efter lidt, og pisk kraftigt med et lille piskeris eller en gaffel. Saucen skal blive let cremet. Sådan spises en artiskok: Pil et blad af ad gangen, dryp det i smør eller sauce og skrab den nederste kødfulde bladdel af med tænderne. Inderst sidder det såkaldte "skæg". Det løsnes ved at man forsigtig trækker i toppen. Tilbage er så den lækre bund der nydes med smør eller dressing til.

Tips:

Artiskokker serveres varme med smør, der er rørt blødt med lidt salt og citronsaft, eller kolde med en vinegrette-sauce.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 19524 gange,
og udskrevet 368 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mr. Baguette  -  2019-03-08 15:33:18
vinegrette Er ikke en sauce, men en dressing.